12 смачних страв, які можна приготувати з овочів

Смачні страви з овочів

1. Запечена капуста броколі

Броколі розділіть на суцвіття і викладіть на деко, змащене оливковою олією. Посоліть і поперчіть за смаком. Прикрийте фольгою і запікайте протягом 10 хвилин при 200 градусах, потім фольгу зніміть і готуйте ще хвилин 5-7. Найсмачніше буде, якщо перед подачею капусту посипати тертим сиром.



Запечена капуста броколі

 2. Запечена пекінська капуста в пряному соусі

Капусту розріжте на 4 частини і викладіть на змащене маслом деко. Змішайте по ложці оливкової і кунжутної олії, додайте трохи соєвого соусу, подрібнений зубчик часнику і жменю насіння кунжуту. Перемішайте і полийте соусом капусту. Запікайте 7-10 хвилин при 180 градусах.

Запечена пекінська капуста в пряному соусі

3. Брюссельська капуста з сиром

Качани брюссельської капусти бланшируйте, відкиньте на друшляк. Змішайте 1 столову ложку вершкового масла з 0,5 склянки молока, 1 яйцем і 50 грамами тертого сиру, додайте сіль за смаком і чорний перець. Викладіть капусту в форму, залийте поливкою і запікайте протягом 30-45 хвилин при 180 градусах.

Брюсельська капуста з сиром

4. Гриби, смажені по-французьки

Підготовлені гриби киньте на розігріту сковороду з невеликою кількістю оливкової олії. Смажте до легкого потемніння, додайте подрібнений зубчик часнику, влийте 100 мл білого сухого вина. Продовжуйте готувати, поки вино не випарується, потім посоліть.

Гриби смажені

5. Запечені черрі з часником

Черрі розріжте навпіл. Змішайте столову ложку оливкової олії з подрібненим зубчиком часнику, сіллю і перцем. Заправте цією сумішшю помідори і викладіть у форму. Запікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Запечені помідори черрі з часником

6. Смажена цвітна капуста з сирним соусом

Капусту розділіть на суцвіття, полийте лимонним соком і обсмажте до золотистого кольору. Приготуйте сирний соус, змішавши сметану, тертий сир, сіль і перець. Поставте соус на 30 хвилин в холодильник, потім полийте до цвітній капусті.

Цвітна капуста з сирним соусом

7. Овочеві оладки

Натріть на тертці кольрабі, моркву, цибулю дрібно наріжте. Додайте яйце, ложку борошна, по дрібці солі і перцю. Смажте оладки на розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії.

Овочеві оладки

8. Закусочні цукіні

Наріжте цукіні, розкладіть деко, змащене олією. Приготуйте суміш з тертого сиру і ароматних трав (чебрецю, орегано, базиліка), додайте дрібку часникового порошку. Збризніть цукіні оливковою олією і посипте сирної сумішшю. Запікайте до легкого зарум’янювання при 200 градусах.

Закусочні цукіні

9. Французький соус з огірком

Огірок натріть на тертці. У глибокій мисці змішайте йогурт, часник, рослинне масло, сіль і трохи оцту. Додайте тертий огірок і подрібнений кріп.

Соус з огірком

10. Карамелізована морква

Моркву наріжте, обсмажте на оливковій олії з одного боку протягом 2-3 хвилин, потім накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин. Зніміть кришку, переверніть моркву на іншу сторону, приправте чебрецем, чорним перцем, сіллю, збризніть лимонним соком, зніміть з вогню і відразу ж подавайте.

Карамелізована морква

11. Картопляне п’юре з зеленим горошком і цибулею

Зваріть картоплю, приготуйте п’юре з додаванням гарячого молока і вершкового масла. Зелений горошок бланшуйте протягом 5 хвилин. Очищені дрібні цибулини підрум’яньте з додаванням невеликої кількості вершкового масла. Подавайте пюре з зеленим горошком і цибулею.

12. Смажена капуста з соусом із лайму

В блендері змішайте сік лайму, рослинне масло, ароматні трави, зубчик часнику, зелень кінзи, сіль і цукор. Капусту розріжте на часточки, підрум’яньте на грилі або сухій сковороді з ребристою поверхнею. Подавайте, поливши соусом.