Рататуй – овочева страва французької кухні

Рататуй, рецепт приготування
Рататуй, рецепт приготування

Рататуй – овочева страва французької кухні. Традиційно  готується із кабачків, баклажанів, помідорів, перцю. Це один із варіантів овочевих страв, близьких до рагу, лечо, та все ж відрізняється своїм оригінальним смаком.

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;
  • баклажани – 2 шт.;
  • помідори – 0,5 кг;
  • часник – 2-3 зубчика;
  • зелень;
  • сіль, перець.

Для соусу:

  • 300 г п’юре томатів;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • олія оливкова – 2 ст.л.;
  • цукор – 0,5 ч.л.;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:



1. Баклажани нарізати тоненькими кружальцями, посолити та залишити 30 хв., щоб не гірчили. Промити від солі і дати висохнути.

2. Кабачки та помідори вимити, нарізати тоненькими кружальцями.

3. Цибулю нарізати, тушити на олії, додати подрібнений перець та томатне п’юре (з помідорів зняти шкірку та подрібнити у блендері).

4. Посолити, поперчити та тушити на слабкому вогні 10-15 хв. Додати зелень.

5. Виложити у форму для запікання половину суміші (решта пригодиться при поданні страви до столу). Зверху викласти овочі.

6. Окремо потерти часник з сіллю, додати трави (чудово підійдуть базилік та тим’ян). Для  любителів гострого, можна додати червоний гострий перець, та полити цією сумішшю овочі. Збризнути олією.

7. Накрити форму фольгою та запікати до години часу. Подавати із залишеним томатним п’юре.

Смачного ! 😉

Рататуй, рецепт приготування
Рататуй, рецепт приготування