8 способів смачно приготувати гарбуз: +рецепти

Осінь варто любити як мінімум за різноманіття нестандартних продуктів, які з’являються на прилавках ринків і супермаркетів. Особливо увагу приковує гарбуз. З цього овоча можна приготувати безліч смачних і, що найголовніше, дуже корисних страв.

Гарбузовий крем-суп

Гарбузовий суп – це класика. Він прекрасно зігріє і підніме настрій. Розповідаємо, як приготувати гарбузовий крем-суп.Гарбузовий крем-суп

Брускета з гарбузом і сиром

Яскрава і смачна італійська закуска, яка прикрасить ваш стіл, а поєднання солодкого гарбуза і меду з ніжним сиром сподобається навіть самому досвідченому гурману.

Складові:

  • Хліб (бажано з цільнозерновий борошна) 8 скибочок
  • Гарбуз маленький 1/2 шт.
  • Козиний сир 200 г
  • Суміш насіння (соняшнику, льону, кунжуту) 1-2 ст. л.
  • Мед 8 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Оливкова олія 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Очистити гарбуз і нарізати на дрібні шматочки. Викласти у форму для запікання, полити оливковою олією і запікати в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці 10 хвилин.
  2. Хліб викласти на деко з пергаментним папером. Козиний сир розрізати на 16 скибочок. Помістити по 2 скибочки сиру на кожен шматочок хліба, посолити і поперчити.
  3. Вийняти гарбуз з духовки і викласти шматочки на брускету. Полити зверху медом, посипати насінням і запікати 10-15 хвилин.Брускета з гарбузом і сиром

Холодний чізкейк з гарбузом

Тільки одна назва цієї страви розбурхує смакові рецептори. А що буде, коли ви його спробуєте! А зробити це потрібно обов’язково. Тим більше, гарбуз – це справжній хіт осіннього сезону.

Складові:

  • Печиво “До кави” 250 г
  • Смажений фундук 55 г
  • Вершкове масло 80 г
  • Цукор 50 г
  • Жирна сметана 200 г
  • Згущене молоко 7 ст. л.
  • Гарбузове пюре 400 г
  • Шоколадні крихти – за смаком
  • Кориця – за смаком
  • Мелений мускатний горіх -за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Печиво і фундук подрібнити.
  2. Додати розм’якшене вершкове масло, цукор і щіпку солі. Розтерти, щоб вийшла крихта середнього розміру. Шматочки тіста викласти в скляну форму і розрівняти так, щоб вийшла основа для чізкейку товщиною приблизно 7-8 міліметрів. Прибрати в холодильник.
  3. Сметану збити до піни. Не припиняючи збивати, влити згущене молоко. Половину цієї маси ретельно перемішати з гарбузовим пюре, приправити корицею і мускатним горіхом.
  4. Викласти гарбузову масу на основу з печива.
  5. Зверху додати крем, що залишився.
  6. Прибрати чізкейк в холодильник мінімум на 2 години.
  7. Перед подачею посипати шоколадною крихтою.

    Холодний чізкейк з гарбузом
    Холодний чізкейк з гарбузом

Чіпси з гарбуза

Складові:

  • Гарбуз сквош 2 шт.
  • Тертий твердий сир – за смаком
  • Оливкова олія – за смаком
  • Морська сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  2. У велику каструлю влийте воду і доведіть до кипіння.
  3. М’якоть гарбуза наріжте на тонкі скибочки.
  4. Киньте скибочки гарбуза в киплячу воду і варіть 2 хвилини. Потім злийте воду і промийте гарбуз прохолодною водою.
  5. Видаліть зайву вологу з допомогою паперового рушника.
  6. Швидше за все вам знадобляться два дека. Застеліть їх папером для випікання. Викладіть рівним шаром гарбузові скибочки на невеликій відстані один від одного.
  7. Збризніть гарбузові скибочки оливковою олією, посоліть, посипте тертим сиром.
  8. Випікайте чіпси близько 15-20 хвилин.
  9. Охолодіть і подавайте до столу.cropped_teaser_8524_8072e647-4cdb-44ec-9b74-d421359602a2

Печені гарбузові оладки

Оладки з гарбуза – це рецепт в скарбничку всіх господинь. Це дуже смачна страва, яке, поза всякими сумнівами, порадує ваших домашніх.Печені гарбузові оладки

Смузі з гарбуза

Гарбузовий смузі з бананом і корицею підійде для здорового легкого сніданку. Його можна також використовувати в якості корисного ланчу і як варіант перекусу протягом дня. Гарбуз з бананом наситить. Кориця допоможе поліпшити обмін речовин.

Складові:

  • Варений гарбуз 400 г
  • Банани 3-4 шт.
  • Кленовий сироп 3 ст. л.
  • Соєве молоко 2 ст. л.
  • Кориця мелена 1 / 8 ч. л.
  • Мускатний горіх, сіль по 1 щіпці

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз наріжте кубиками, банани – шматочками.
  2. Помістіть всі інгредієнти в блендер. Змішайте на високій швидкості.Смузі з гарбуза

Слойки з цукіні, рікоттою і гарбузом

З листковим тістом можна експериментувати нескінченно. Начинки можуть найрізноманітніші. Наприклад, цукіні, гарбуз і рікотта.

Складові:

  • Гарбуз 500 г
  • Цукіні 2 шт.
  • Рікотта 250 г
  • Зелена цибуля 2 ст. л.
  • Листкове тісто 2 пласта
  • Яйця 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220 градусів.
  2. Застеліть деко папером для випікання.
  3. Гарбуз наріжте на невеликі кубики і відваріть 3 хвилини.
  4. Додайте цукіні, нарізаний соломкою. Перемішайте.
  5. Змішайте в іншій мисці Рікотту і рубану зелену цибулю. Посоліть, поперчіть.
  6. Розріжте тісто на 4 прямокутники. Викладіть на деко.
  7. Змастіть кожен прямокутник рікоттою. Зверху викладіть гарбуз і цукіні.
  8. Посоліть і поперчіть.
  9. Краї слойок злегка загніть. Змастіть яйцем. Випікайте 20 хвилин.Слойки з цукіні, рікоттою і гарбузом

Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром

Інгредієнти:

  • 1 лист тіста листкового бездріжджового
  • 300 г гарбуза
  • 150 г сиру твердого (можна взяти сулугуні)
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 яєчний жовток
  • оливкова олія, сіль

Приготування:

  1. Гарбуз почистити, нарізати тонкими скибочками і скропити 2 ст. ложками оливкової олії. Розігріти сковороду-гриль і обсмажити скибочки гарбуза з двох сторін практично до готовності.
  2. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. В окремій сковороді розігріти оливкове масло і обсмажити цибулю.
  3. Сир натерти на крупній тертці.
  4. Деко вистелити папером для випічки.
  5. Тісто попередньо розморозити, злегка розкачати, і укласти його на деко.
  6. На тісто, відступаючи від країв на пару сентиметрів, викласти цибулю і обсмажений гарбуз, зверху посипати натертим сиром.
  7. Жовток посолити, злегка збити, змастити краї пирога.
  8. Випікати в розігрітій духовці 30 хвилин.Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром