Білі гриби: 8 рецептів приготування смачних страв з фото

Білі гриби: 8 рецептів приготування смачних страв з фото
Білі гриби: 8 рецептів приготування смачних страв з фото

Білі гриби, смажені зі сметаною

Кулінарна книга будь-якої господині неодмінно містить рецепти з білих грибів свіжих. Одним з них обов’язково повинен бути рецепт смажених грибів зі сметаною. Таке блюдо доповнить практично будь-який гарнір.



Інгредієнти:

  • свіжі грибочки – 0,5 кг
  • велика цибулина – 1 шт.
  • сметана – 0,5 л
  • борошно – 1 ч. л.
  • рослинне або вершкове масло для смаження – 2-3 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Процес готування

  1. Ретельно промиваємо гриби, відварюємо їх в підсоленій воді 5-10 хвилин з моменту закипання. Витягаємо гриби з води, даємо трохи охолонути, нарізаємо скибочками.
  2. Цибулю очищаємо, нарізаємо і тушимо на олії.
  3. Додаємо до цибулі підготовлені гриби. Обсмажуємо близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Незадовго до завершення готування до грибів домішуємо борошно. Потім солимо, перчимо і заливаємо сметаною.
  5. Даємо закипіти на маленькому вогні і вимикаємо.
  6. Перед вживанням страву можна прикрасити зеленню або, посипавши тертим сиром, помістити в розігріту духовку на 5-10 хвилин. Смачного 😉

Картопля з м’ясом та грибами, запечена в горщиках

Щоб перетворити звичайні продукти у щось святкове, пропоную рецепт картоплі з м’ясом та грибами, запеченої в горщиках.

Інгредієнти: (на 2 порції)

  • картопля – 4 шт.;
  • м’ясо – 200 г;
  • гриби – 150 г;
  • цибуля – 1 шт.
  • вершки – 4 ст л.;
  • сир твердий – 100 г;
  • спеції

Рецепт

Картопля з м’ясом та грибами, запечена в горщиках
Картопля з м’ясом та грибами, запечена в горщиках

Рецепт приготування різотто з білими грибами

Знадобиться:

  • 500 г білих грибів,
  • по 100 г вершкового масла і сиру,
  • 1 л бульйону,
  • 3 зубчики часнику,
  • 2 склянки вина білого сухого,
  • 1,5 склянки рису Арбор (або інший нешліфований непропаренний рис),
  • по 1 шт. моркви, кореня петрушки і цибулині,
  • запашний мелений перець, сіль.

Як приготувати різотто з білих грибів:

Підготувати гриби, крупно нарізати. З обрізків кореня петрушки, моркви і грибів приготувати овочевий бульйон, процідити його через марлю. Глибоку сковороду розігріти з невеликою кількістю оливкової олії, обсмажити сухий рис, коли він вбере масло влити вино, перемішати, поступово порціями почати вводити бульйон. Коли бульйон покриє рис на палець, випарити його впродовж 15-20хв. На 1 ст.л. масла в іншій сковороді обсмажити роздавлений часник 1 хв, дістати його, викласти на сковороду гриби, смажити до зарум’янювання, покласти нарізану цибулю і посмажити ще 2-3 хв, поперчити і посолити. Викласти гриби до рису, накрити кришкою і на самому слабкому вогні потушити все ще 5-10 хв. Посипати різотто сиром, кропом, додати масло, перемішати ретельно протягом 1-2 хв, під кришкою залишити на плиті ще на 3 хв, вимкнувши вогонь. У правильному різотто рис повинен вийти м’яким зовні і трохи твердим всередині.Рецепт приготування різотто з білими грибами

Рагу з білими грибами та овочами

Знадобиться:

  • 250г білих грибів,
  • 5-6 картоплин,
  • 3-4ст.л. рису,
  • 3 ст.л. гороху свіжого,
  • по 1-2 ст.л. томат-пюре і вершкового масла,
  • петрушка, зелена цибуля,
  • чорний перець мелений, сіль.

Як приготувати рагу з білими грибами і овочами:

Підготувати і крупно нарізати гриби, разом з цибулею тушити 10 хв. на маслі, підсолити, влити томат-пюре, попередньо розбавивши його в 100 мл окропу, довести все до кипіння. Картоплю нарізати кубиками, покласти до решти продуктів, через 5 хв. додати горох і рис, на самому слабкому вогні потушити рагу, накривши посуд кришкою 20 хв., потім прибрати з плити, додати зелень, поперчити і подати до столу.

Звичайно ж, з білими грибами можна готувати і прекрасні м’ясні страви – у поєднанні з яловичиною, телятиною, свининою і т.д.

Свинина з грибами в сметанному соусі

Цей спосіб приготування тушкованої свинини відрізняється швидкістю, а гриби підкреслюють і збагачують смак м’яса. Дуже “зручне” блюдо для сімейної вечері.

Інгредієнти:

  • 500-600 г свинини;
  • 250 г печериць (або інших грибів);
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 200-250 г сметани;
  • 1 ч. ложка приправи для м’яса (за бажанням);
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинна олія для смаження

Рецепт приготування тут. 

http://kolizhanka.com.ua/svynyna-z-grybamy-v-smetannomu-sousi-pokrokovyj-retsept/

Простий рецепт маринованих білих грибів

Для приготування вам знадобиться:

  • свіжі гриби – 1 кг
  • оцет – 60 мл
  • чорний перець горошком – 10-12 шт.
  • лавровий лист – 2-4 шт.
  • сіль – 1 ст. л.
  • щіпка цукру

Спосіб приготування:

  1. Після півгодинного настоювання в прохолодній воді гриби старанно промиваємо, очищаємо і крупно нарізаємо (якщо вони маленькі, то залишаємо їх цілими). Кип’ятимо в підсоленій воді близько 5 хвилин, після чого воду зливаємо.
  2. Заново заливаємо гриби 250 мл чистої води. Варимо 20 хвилин після закипання.
  3. Далі закладаємо всі спеції (крім оцту) і варимо ще 5-10 хвилин.
  4. Перед вимиканням виймаємо лавровий лист і додаємо оцет.
  5. Розкладаємо гриби разом з маринадом по банкам, щільно їх закриваємо або закатуємо.
  6. Коли банки повністю охолонуть, зберігати їх слід в прохолодному місці.
  7. Такі смачні мариновані білі гриби придатні до вживання вже через 3 дні після приготування. Їх смак можна доповнити рослинним маслом, цибулею і зеленню.

Мариновані білі гриби простий рецепт

Грибна юшка з білих сушених грибів: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 150 г сушених білих грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелена цибуля;
  • 100 г локшини.

Рецепт приготування грибної юшкиГрибна юшка з білих сушених грибів

Готуємо картопляні зрази з грибами !

Картопляні зрази можна подавати до столу з гарніром, а також як самостійне блюдо. Їх можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, грибами, печінкою, сиром, капустою. Ми розповімо, як приготувати картопляні зрази з грибами. Гриби ви можете взяти будь-які, нарізати шматочками чи перемолоти у фарш.картопляні зрази з грибами