Чізкейк (сирник) без випічки, рецепт приготування

Чізкейк (сирник) без випічки, рецепт приготування
Чізкейк (сирник) без випічки, рецепт приготування

Холодний чізкейк – це різновид сирника, особливо популярний у британській кухні. Власне, британці його і винайшли. Він дуже смачний і асоціюється з літом, напевно якраз через те, що його не потрібно випікати. Крім того, цей чізкейк доволі простий у приготуванні. Рекомендую обов’язково спробувати.



Інгредієнти:
✔ 300 г пісочного печива
✔ 100 г вершкового масла
✔ 500 г сиру
✔ 400 мл вершків (30%)
✔ 200 г цукру
✔ 25 г желатину
✔ 1 лимон
✔ 200 г вишень
✔ 100 г вишневого желе

Приготування:

  1. Для приготування основи чізкейка в кухонному комбайні змішайте вершкове масло з пісочним печивом до отримання однорідної маси.
  2. Отриману масу викладіть у круглу роз’ємну форму діаметром 26 см і розподіліть рівномірно по ній, для утворення основи. Поставте в холодильник на годину.
  3. Залийте желатин 50 мл холодної води для набухання і поставте на водяну баню, помішуючи.
  4. У кухонному комбайні подрібніть сир до утворення однорідної сирної маси.
  5. Збийте міксером отриману сирну масу, вершки і цукор.
  6. Додайте підготовлений желатин, сік одного лимона і ванілін. Добре збийте. Викладіть отриману масу на раніше підготовлену основу і поставте в холодильник на годину.
  7. Покрийте всю поверхню чізкейку вишнею і залийте все вишневим желе, після чого поставте чізкейк в холодильник.
  8. Через годину Ваш чізкейк готовий. Смачного! 😉
Чізкейк (сирник) без випічки, рецепт приготування
Чізкейк (сирник) без випічки, рецепт приготування