Деруни (оладки) із кабачків. Покроковий рецепт приготування

Деруни (оладки) із кабачків. Покроковий рецепт приготування
Деруни (оладки) із кабачків. Покроковий рецепт приготування

Деруни – ця страва пішла із білоруської кухні. Зараз її готують по всьому світу в різних варіаціях.



Деруни (оладки) із кабачків – дуже смачна страва, оскільки вони містять більше корисної клітковини і менше вуглеводів, ніж картопля.

Інгредієнти:

  • 2-3 невеличкі кабачки;
  • 1 яйце;
  • 3-4 ст.л. муки;
  • сіль, чорний перець – за смаком;
  • часник – 2-3 зуб.

Рецепт приготування:

  1. Кабачки почистити та натерти на грубій тертці, посолити та залишити на 20хв., щоб пустили сік.
  2. Сік зцідити, додати борошно, перемішати. Додати яйце, часник та поперчити за смаком.
  3. Розігріти сковорідку, налити олію, викладати столовою ложкою млинчики та обжарити з обох сторін до золотавої скоринки.
  4. Подавати зі сметаною або зі сметанковим соусом, змішавши при цьому сметану, сіль, кріп та часник.

Приємного апетиту ! 😉

Деруни (оладки) із кабачків. Покроковий рецепт приготування
Деруни (оладки) із кабачків. Покроковий рецепт приготування