Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці

Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці
Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці

Один з найпростіших способів приготування будь-якого м’яса – це запікання, для якого дуже добре підходить свинина.



Багато господинь, які знають, як запекти свинину в духовці у фользі, часто користуються цим способом, щоб не витрачати багато часу на кухні, приготувати по-справжньому смачне і ароматне блюдо.

М’ясо, приготовлене за даним рецептом, можна нагородити статусом “універсальне”, так як його можна подати на стіл в якості основної страви (в гарячому вигляді), закуски, або ж у вигляді основного інгредієнту в салат.

Покроковий рецепт з фото приготування домашньої свинної шинки в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг полядвиці;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 50 мл олії;
  • червоний і чорний мелений перець;
  • сіль – за смаком;
  • спеції (коріандр, розмарин, біла гірчиця, тим’ян, чабер, кмин, майоран)

Спосіб приготування:

  1. Свинну полядвицю промити, обсушити серветкою.
  2. Часник очистити, вимити, грубо нарізати. Нашпигувати м’ясо часником. Для цього надрізаємо кінцем ножа м’ясо, вставляємо пластинку часнику.
  3. Шматок м’яса змастити з усіх боків олією, потім приготовленою сумішшю із спецій, щільно загорнути в харчову фольгу і запікати в попередньо розігрітій духовці 1 годину при температурі 180º.

Корисні поради:

  1. Перед тим, як приступати до приготування м’яса в духовці, не поспішайте зрізати з нього абсолютно весь жир. М’ясо з невеликим жировим прошарком виходить набагато ніжніше.
  2. Для запікання в духовці ви можете використовувати практично будь-який вид м’яса, який вам більше подобається. Найголовніше, щоб це була філейна частина, полядвиця, шинка, шия або лопатка без кісток і прожилок.
  3. Якщо ви запікаєте великий шматок м’яса цілком, то не поспішайте різати його на шматочки відразу після того, як дістали деко з духовки. Дайте йому трохи відпочити, щоб всі соки рівномірно розійшлися і просочили весь шматок.

Смачного ! 😉

Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці
Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці