Гречаники (гречані котлети). Готуємо страви на піст!

Гречаники – відмінне самостійне пісне блюдо, або гарнір до салатів. Під час посту, цей рецепт Вам  знадобиться. Він і до смаку, і по кишені 😉

Інгредієнти (виходить близько 20 шт.):

  • гречана крупа – 1 ст.;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія для смаження.

Рецепт приготування:

  1. Один стакан гречаної крупи відварити у 2 ст. води.
  2. Картоплю зварити у мундирі. Охолодити та очистити.
  3. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на грубій тертці та обсмажити на олії.
  4. Готову охолоджену гречку пропустити через м’ясорубку. Додати  обсмажену цибулю та моркву.
  5. На грубій тертці натерти картоплю, додати до гречаної маси. Посолити та поперчити за смаком.
  6. Сформувати невеликі котлети, з двох сторін обваляти в сухарях, смажити в невеликій кількості олії по 3-4 хв. з кожного боку. Смачного ! 😉
Гречаники (гречані котлети). Готуємо страви на піст!
Гречаники (гречані котлети). Готуємо страви на піст!