Гречаники – відмінне самостійне пісне блюдо, або гарнір до салатів. Під час посту, цей рецепт Вам знадобиться. Він і до смаку, і по кишені 😉
Інгредієнти (виходить близько 20 шт.):
- гречана крупа – 1 ст.;
- картопля – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- панірувальні сухарі;
- сіль, перець – за смаком;
- олія для смаження.
Рецепт приготування:
- Один стакан гречаної крупи відварити у 2 ст. води.
- Картоплю зварити у мундирі. Охолодити та очистити.
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на грубій тертці та обсмажити на олії.
- Готову охолоджену гречку пропустити через м’ясорубку. Додати обсмажену цибулю та моркву.
- На грубій тертці натерти картоплю, додати до гречаної маси. Посолити та поперчити за смаком.
- Сформувати невеликі котлети, з двох сторін обваляти в сухарях, смажити в невеликій кількості олії по 3-4 хв. з кожного боку. Смачного ! 😉