Смачна і корисна кабачкова аджика на зиму являє собою овочеву суміш. Завдяки різному складу і кількості овочів можна отримати і різний смак ікри.
Крім самих кабачків, до цієї страви можна додавати інші сезонні овочі та фрукти: баклажани, помідори, моркву, болгарський перець, зелень, яблука, сливи тощо. Від цього смаковий букет тільки збагатиться.
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків
- 0,5 кг моркви
- 0,5 кг болгарського перцю
- 3-4 цибулини
- 2 зуб. часнику
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 1 ст. ложка цукру
- 1 склянка олії
- 2 ст. ложки 9%-го оцту
- 1 ч. ложка чорного меленого перцю
- 1,5 ст. ложки солі
Спосіб приготування:
- Всі овочі ретельно промити, почистити і порізати на невеликі шматочки. Молоді кабачки можна не очищати від шкірки і насіння. Цибулю дрібно порізати.
- Моркву, кабачки і перець пропустити через м’ясорубку.
- У широкій каструлі з товстими стінками протуши подрібнену цибулю.
- Перекласти до неї овочеву суміш і на великому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб не підгоріла. Потім залити олією і варити на повільному вогні, періодично помішуючи, приблизно 1 годину.
- Посолити, поперчити, додати цукор, томат, подрібнений часник, добре перемішати і продовжувати варити ще 15-20 хвилин.
- Після цього налити оцет, перемішати, наповнити ікрою стерилізовані банки і закатати.
- Перевернути банки догори дном, укутати рушником і залишити до повного охолодження.
Домашня кабачкова ікра на зиму згодиться і як самостійна страва з хлібом, і як додаток до різних гарнірів. Смачного! 😉