Кабачкова аджика – консервація без стерилізації

Смачна і корисна кабачкова аджика на зиму являє собою овочеву суміш. Завдяки різному складу і кількості овочів можна отримати і різний смак ікри.

Крім самих кабачків, до цієї страви можна додавати інші сезонні овочі та фрукти: баклажани, помідори, моркву, болгарський перець, зелень, яблука, сливи тощо. Від цього смаковий букет тільки збагатиться.

Інгредієнти:

  • 2 кг кабачків
  • 0,5 кг моркви
  • 0,5 кг болгарського перцю
  • 3-4 цибулини
  • 2 зуб. часнику
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 1 ст. ложка цукру
  • 1 склянка олії
  • 2 ст. ложки 9%-го оцту
  • 1 ч. ложка чорного меленого перцю
  • 1,5 ст. ложки солі

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі ретельно промити, почистити і порізати на невеликі шматочки. Молоді кабачки можна не очищати від шкірки і насіння. Цибулю дрібно порізати.
  2. Моркву, кабачки і перець пропустити через м’ясорубку.
  3. У широкій каструлі з товстими стінками протуши подрібнену цибулю.
  4. Перекласти до неї овочеву суміш і на великому вогні довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб не підгоріла. Потім залити олією і варити на повільному вогні, періодично помішуючи, приблизно 1 годину.
  5. Посолити, поперчити, додати цукор, томат, подрібнений часник, добре перемішати і продовжувати варити ще 15-20 хвилин.
  6. Після цього налити оцет, перемішати, наповнити ікрою стерилізовані банки і закатати.
  7. Перевернути банки догори дном, укутати рушником і залишити до повного охолодження.

Домашня кабачкова ікра на зиму згодиться і як самостійна страва з хлібом, і як додаток до різних гарнірів. Смачного! 😉

Кабачкова ікра - консервація без стерилізації
Кабачкова ікра – консервація без стерилізації