Кабачкова ікра

Кабачкова Ікра
Кабачкова Ікра

Ікра з кабачків за класичним рецептом



інгредієнти:
3 кг кабачків,
2-3 ст. л. томатної пасти,
1 кг цибулі,
1 кг моркви,
1 ст.л. цукру,
6 зубчиків часнику,
1,5 ст.л. солі,
пучки петрушки і кропу,
2 ст.л. 9% -го оцту,
чорний мелений перець

Рецепт приготування:

Очищені овочі порізати. Цибулю півкільцями, кабачки кубиками, моркву натерти на крупній тертці. Розігріти масло в сковороді, кабачки обсмажити і перекласти в інший посуд. Обсмажити в цій же сковороді цибулю і перекласти до кабачків. Обсмажити моркву до рум’яного стану. Овочі остудити і перемолоти в блендері або прокрутити на м’ясорубці. Масу перекласти в чавунний казанок або сотейник, тушкувати на слабкому вогні 50 хвилин. Хвилин за 10 до готовності до овочевої маси додати томатну пасту, цукор, перець, сіль, подрібнені часник і зелень, влити оцет і згасити ще 10-15 хвилин. Якщо ви не збираєтеся консервувати ікру, а подавати відразу до столу, оцет додавати не треба. Якщо ваша мета – консервування ікри – розкладіть її гарячу по банках об’ємом 0,65л і закрутіть. Укутати теплою ковдрою і дати охолонути.

Смачного!

Кабачкова ікра
Кабачкова ікра