Готуємо картопляні зрази з грибами ! Рецепт

Готуємо картопляні зрази з грибами ! Рецепт
Готуємо картопляні зрази з грибами ! Рецепт

Картопляні зрази можна подавати до столу з гарніром, а також як самостійне блюдо. Їх можна готувати з різноманітними начинками: м’ясом, грибами, печінкою, сиром, капустою. У нашій статті ми розповімо, як приготувати картопляні зрази з грибами.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг картоплі
  • о,5 кг шампіньйонів
  • 30 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. борошна
  • 2 цибулини
  • 250 г сметани
  • борошно
  • сіль, перець за смаком

Готуємо:

  1. Цибулю почистити, нарізати,і підсмажити на олії. Гриби очистити, дрібно нарізати, покласти в сковороду до цибулі. Посолити, поперчити, і тушкувати до готовності. За 2-3 хвилини до кінця можна ще додати розчавлений часник.
  2. Картоплю відварити до готовності, додате  вершкове масло і зробити пюре. Злегка охолодити пюре, додати яйце і 3 ст. ложки борошна, ретельно перемішати.
  3. В долоні зробити картопляний коржик, покласти в центр грибну начинку. Сформувати зрази та обкачати в борошні.
  4. Смажити  на олії на середньому вогні до рум’яної скориночки.
  5. Перед подачею до столу можна полити зрази сметаною чи грибною підливою,  прикрасити зеленню.
  6. Смачного ! 😉
Готуємо картопляні зрази з грибами ! Рецепт
Готуємо картопляні зрази з грибами ! Рецепт


  • Анна

    Виглядає смачно, обов”язково собі приготую. Надрукуйте, будь ласка, рецепт борщику,супчику або юшки, щоб був комплексний обід для дорогих гостей.