Кекс із сухофруктів: простий у приготуванні і корисний десерт

Кекс із сухофруктів: простий у приготуванні і корисний десерт
Кекс із сухофруктів: простий у приготуванні і корисний десерт

Це саме кекс із сухофруктів, а не кекс з сухофруктами. У ньому багато сушених ягід і дуже мало тіста. Кекс виходить яскравим, смачним і корисним. А головне – готується він швидко і легко.

Інгредієнти:

  • 300-400 г суміші з горіхів і сухофруктів (автор використовувала родзинки, курагу, інжир і волоські горіхи);
  • 2 яйця;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 1/2 ч. л. розпушувачу для тіста.

Рецепт приготування:



1. Курагу та інжир порізати на шматочки і змішати з горішками і рештою сухофруктів. Можна посипати сухарями, щоб не осіли в тісті.

2. Яйця збити з цукром і додати в суміш сухофруктів.

3. Додати просіяне борошно та розпушувач, перемішати.

4. Форму змастити маслом і вилити в неї отриману масу, запікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-45 хвилин.

Можна готувати каву. Смачного ! 😉

Кекс із сухофруктів: простий у приготуванні і корисний десерт
Кекс із сухофруктів: простий у приготуванні і корисний десерт