Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт

Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт
Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт

Консервовані баклажани з перцем – це відмінна зимова закуска до основних страв. Спробуйте приготувати!



Інгредієнти:

  • баклажани – 3 кг
  • перець червоний – 2 кг
  • помідори – 2,5 кг
  • часник – 1 головка
  • олія – 0,5 л
  • оцет – 200 г
  • цукор – 0,5 л
  • сіль – 3 ст.л.
  • лавровий листок – 10 шт.
  • перець запашний – 10 шт.

1. Зварити маринад: сіль, цукор, олія, оцет, подрібнений часник, лавровий листок, перець, додати п’юре з помідорів. Варити 10 хв. з закритою кришкою.
2. Перець промити, порізати на квадратики. Баклажани промити, порізати на 4 частини, смужками шириною 1,5 см.
3. Перемішати перець з баклажанами, кинути в киплячий маринад і варити 30 хв.
4. Накладати у простерелізовані банки  і закривати простерилізованими кришками. Перевернути і накрити рушником.

Все, закуска готова ! Приємного апетиту ! 😉

Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт
Консервовані баклажани з перцем в помідоровому соусі, рецепт