Консервований яблучний сік на зиму. Користь для організму

Консервований яблучний сік. Користь для організму
Консервований яблучний сік. Користь для організму

Свій яблучний сік взимку – чудова альтернатива купованому соку. Якщо яблук багато, то пора робити яблучний сік. Дуже корисна і вітамінна штука ! 😉



Півтора склянки яблучного соку на день поліпшать роботу органів дихання. Смачний, низькокалорійний (особливо, якщо закривати сік без цукру), а отже, корисний для збереження стрункості. Містить вітамін С, солі калію, фосфору, магнію, заліза, яблучну, лимонну та інші органічні кислоти. Рекомендується дітям і людям із захворюваннями серцево-судинної системи, при недокрів’ї, гастриті зі зниженою кислотністю. Яблука і яблучний сік корисні й тим, у кого проблеми з легенями, часті бронхіти, а також – завзятим курцям.

Пектинові речовини, якими багаті яблука, очищають організм від шлаків.

Рецепт приготування яблучного соку:

  1. Для виготовлення 1 л яблучного соку потрібно потрібно близько 1,5 кг яблук (це залежить від сорту яблук).
  2. Спочатку підготуйте для соку банки і кришки. Банки треба гарненько вимити з содою, обробити окропом (або поставити в духовку для стерилізації), кришки теж потрібно промити і кип’ятити у воді кілька хвилин.
  3. Тепер беремо яблука, промиваємо під проточною водою, видаляємо серцевину, розрізаємо навпіл і пропускаємо через соковижималку.
  4. Сік зливаємо в каструлю (каструля повинна бути емальована), причому наповнюємо її на 2/3, щоб не втік наш сік, доводимо до 95º С, весь час помішуючи. Якщо яблука кислі, то цукор додаємо за смаком, а якщо яблука солодкі, то і немає необхідності класти цукор. Цукор можна додати і тоді, коли ви відкриєте банку.
    У яблуках є і кислоти і цукор – вони і є консервантами.
  5. Знімаємо з соку піну і розливаємо в підготовлені банки, відразу ж закручуємо кришками, перевертаємо вниз шийкою і ставимо під ковдру до повного охолодження. Краще не розливати готовий сік відразу по всіх банках, а кожну банку закатувати окремо: розлити – закатати і т.д.

Ось ми і закрили яблучний натуральний сік, але цей сік – сильно концентрований. Тому, перед вживанням бажано його розбавляти. На здоров’я ! 😉

Консервований яблучний сік. Користь для організму
Консервований яблучний сік. Користь для організму