Короп, запечений з овочами – рецепт приготування

Короп,запечений з овочами
Короп,запечений з овочами

Короп відомий в кулінарії багатьох країн світу. Наприклад, в Болгарії фарширований горіхами і запечений короп є різдвяною стравою, в Угорщині коропа шпигують копченим салом, з сіллю і паприкою, в Німеччині та Польщі – тушкують у пивному соусі. Французькі кулінари готують “а-ля Шамбор”, тобто цілком начиняють рибно-грибним фаршем, потім тушкують у вині. При цьому, подають страву з розкішним гарніром – трюфелями, капелюшками печериць і навіть раками. Крім того, ця їжа абсолютно кошерна. Тому, цілком природньо, що рибу короп полюбляють у багатьох країнах світу.



Приготування коропа в духовці вимагає дотримання основних правил, які в класичній кулінарії називають правилами «чотирьох П»: почистити, промити, підкислити, посолити.

Короп, запечений з овочами:

Інгредієнти:

  • Короп – вагою приблизно 1 кг;
  • Болгарський перець – 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 1-2 шт.;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Сіль, перець – за смаком.

Готуємо:

Випотрошеного і очищеного коропа натираємо сіллю й перцем всередині і зовні. Половину лимона нарізаємо напівкруглими скибочками. На одному боці коропа робимо невеликі надрізи під кутом 45° і вставляємо в ці надрізи скибочки лимона.
Цибулю нарізаємо кільцями, натираємо на грубій тертці моркву, перець соломкою. Обсмажуємо на олії спочатку цибулю до прозорості, потім додаємо моркву і смажимо 5 хвилин, потім додаємо перець і ще тушкуємо хвилин 5.
У змащену маслом форму для запікання викладаємо тушковані овочі.

Зверху викладаємо рибу, лимончиками вгору. Збризгуємо рибку рослинним маслом.

Ставимо в попередньо нагріту духовку до 180º. Запікаємо 20 хвилин, потім збільшуємо температуру до 200-220º і запікаємо ще хвилин 10.
Овочі і риба просто дивовижні на смак!
Приємного апетиту!

Даний рецепт приготування коропа в духовці є досить простим.

Готуйте із задоволенням, адже різноманітність рецептів страв із коропа існує безліч ! 😉

Короп,запечений з овочами
Короп,запечений з овочами