Кулінарні хитрощі ;)

Якщо Ви полюбляєте смачно поїсти, в такому разі потрібно уміти правильно зберігати продукти, та вміло використовувати народні уміння. Тому можете скористатись корисними порадами, які значно допоможуть Вам в Ваших кухонних справах:

  • Щоб суп з домашньою локшиною не вийшов каламутним, опустіть локшину на хвилину в гарячу воду і відкиньте на сито, а потім вже покладіть у бульйон і варіть до готовності. Таку ж пораду можна дати і щодо рисового супу: промитий рис покладіть на 3-5 хв у киплячу воду, відкиньте на сито, а потім засипте в бульйон.
  • Смажена картопля придбає пікантний смак, якщо при приготуванні додати до неї 1 ч. ложку гірчиці.
  • Щоб у смаженої птиці була хрустка скоринка, за 10 хв. до закінчення смаження побризкати курку, качку або індичку солоною водою.
  • Заморожену рибу покладіть в поліетиленовий пакет, зав’яжіть і опустіть в теплу воду. Риба відтане швидше, ніж просто при кімнатній температурі.
  • Квасоля стане смачнішою і поживнішою, якщо воду злити відразу ж після кип’ятіння, потім залити холодною і додати в неї 3 ложки рослинної олії.
  • Щоб шматки риби під час смаження не розвалювалися, треба їх посолити, обваляти в борошні і дати їм полежати 10-15 хв, потім покласти на сковорідку в гаряче масло.
  • Молоко не скисне, якщо в нього покласти лист хрону.
  • Щоб очищені яблука не потемніли, треба опустити їх в злегка підсолену холодну воду.
  • Якщо дріжджове тісто підійшло, а у вас немає часу відразу обробити його і поставити випікати, щоб воно більше не підходило, прикрийте його добре змоченим папером, тільки попередньо обтрусіть  від води.
  • Якщо додати в сметану трохи молока, вона не згорнеться в підливі.
  • Білки краще збиваються, якщо їх попередньо охолодити, а жовтки швидше розтираються, якщо їх підігріти.
  • Рис буде білим і розсипчастим, якщо у воду додати кристалики лимонної кислоти.
  • Ви хочете приготувати тісто з родзинками? Промийте ізюм в гарячій воді, а потім обсипте борошном. Тоді родзинки розподілятися в тесті рівномірно.
  • Манна каша буде ніжною і без грудок, якщо ви промиєте крупу в декількох водах. Молоко не «втече», якщо краї каструлі намазати жиром.
  • Видаляти луску набагато зручніше, якщо опустити рибу під воду. Тоді луска не розлітається в сторони і не бруднить нічого навколо.
  • Якщо під час варіння кілька разів підливати потроху холодної води, риба буде смачніше.
  • Вимочування в оцті, квасі, кислому молоці, огірковому, капустяному або буряковому розсолі – надійний спосіб зробити жорстке м’ясо м’яким.
  • Щоб отримати гарну підсмажену скоринку, потрібно всю поверхню сирого м’яса змастити олією.
  • У фарш завжди потрібно додавати цукор (на 1 кг фаршу столову ложку цукру). Ваші котлети, біляші, чебуреки та інші вироби з котлетної маси завжди будуть дуже соковитими. Додавайте у фарш, з основними спеціями (сіль, перець) – сушену селеру, вона покращує смак м’яса.
  • Що дуже шкідливо для прянощів: це світло, висока температура, підвищена вологість. Зберігати прянощі потрібно в щільно закритих непрозорих керамічних, фарфорових або з темного скла банках, кожну пряність в окремій ємності та подалі від плити.
  • Ні в якому разі не можна сипати спеції з баночки, в якій вони зберігаються, безпосередньо в каструлю з киплячою стравою, вони поглинуть вологу з пари і втратять свою якість.
  • Рослинну олію потрібно підливати в салат тільки після того, як салат посолили, додали оцет і перець (сіль в олії не розчиняється).
  • Відваром цибулиння можна підфарбовувати бульйони. Це підвищує їх поживність, збагачує вітамінами і покращує зовнішній вигляд.
  • Щоб м’ясо не пригоріло і не стало сухим, в духову шафу ставлять посудину з водою.
  • Для усунення сильного запаху при смаженні риби в рослинну олію кладуть 1 сиру картоплину, очищену і нарізану скибочками.
  • Щоб швидко остудити гарячий компот, потрібно поставити каструлю з ним в інший, великий посуд, наповнивши його холодною водою і всипавши у воду трохи солі.