М’ясні котлети на пару, рецепт приготування

парові котлети в мультиварці
М'ясні котлети на пару, рецепт приготування

Для тих, хто слідкує за своєю фігурою та вибирає здорове харчування, пропонуємо смачні та корисні котлети на пару. Також, їх можна приготувати з риби чи овочів.



Парові котлети легко засвоюються організмом та зберігають максимальну кількість вітамінів. Приготувати таку страву можна за допомогою мультиварки, пароварки, або ж, звичайної каструлі. Отож:

Інгредієнти:

  • свинина – 300 г;
  • куряче філе – 150 г;
  • цибуля ріпчата – 1 шт.;
  • картопля – 1 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • часник – 2 зуб.;
  • молоко – 1 ст. ложка;
  • сіль, перець -за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Ви можете купити вже готовий фарш, або приготувати його самі, вибравши для цього відповідний шматок м’яса (я брала свинину та курятину).
  2. М’ясо пропустити через м’ясорубку. Подрібнити цибулю, часник, та натерти на дрібній тертці сиру картоплину. Все ретельно перемішати.
  3. Туди ж – яйця, сіль та перець за смаком. Щоб надати котлетам соковитість, додайте 1 ст.л. молока.
  4. Почніть формувати невеличкі котлети, змочивши руки у холодній воді.
  5. Викладати у пароварку на режим “готувати на пару” на 30 хв. (У пароварку чи каструлю потрібно налити 1 л води).
  6. Подавати гарячими з будь-яким гарніром. Смачного! 😉
парові котлети в мультиварці
М’ясні котлети на пару

Поради з приготування м’ясних котлет на пару:

  • Якщо у Вас немає пароварки-не біда. Візьміть велику каструлю, наповніть її водою приблизно на третину, зверху помістіть дуршлаг з викладеними в нього котлетами, а каструлю накрийте кришкою. Саморобна пароварка готова! Але, готувати в ній котлети потрібно трохи довше, приблизно 40 хвилин.
  • Додайте у фарш трохи зелені, це додасть котлетам ще більший аромат.
  • Замість тертої сирої картоплі для закріплення форми котлет, можна додати у фарш трохи м’якоті білого хліба, попередньо замоченого в молоці, або жирних вершках.
  • Котлети не повинні бути плоскими, тому надавайте їм форму кулі. Так вони краще пропечуться і будуть більш соковитими.