М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото

М'ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
М'ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото

Смачна і гарна м’ясна страва для святкового столу.



Такий спосіб приготування м’яса дуже зручний. Крім того, що страва виглядає красиво, так її ще й легко розділити між гостями. А рецепт приготування м’яса у вигляді гармошки в духовці простий, часу на підготовку у вас піде небагато. М’ясо можна попередньо замаринувати в вашому улюбленому маринаді і воно стане ще смачніше.

Інгредієнти:

  • м’ясо м’якоть (свинина / яловичина) – 1 кг (+ -);
  • помідор- 2 шт.;
  • сир твердий- 200 г;
  • часник-3 зубчика.

Маринад:

  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – 2-3 ст. л.;
  • гірчиця – 1 ст.л.;
  • олія – 2 ст. л.;
  • сіль, перець

Читайте також: Домашня полядвиця з пряними травами та часником. Рецепт приготування в духовці

Рецепт приготування м’яса «Гармошка» в духовці

  1. Вибрати рівний, щільний шматок м’яса (як на буженину).
  2. На м’ясі зробити поперечні надрізи шириною 1,5 см, не дорізаючи до кінця.
  3. Змішати компоненти для маринаду і змастити м’ясо з усіх боків і в надрізах, за смаком посолити, поперчити.

    М'ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
    М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
  4. Залишити м’ясо маринуватися на кілька годин.
  5. Нарізати скибочками сир і кільцями помідори, подрібнити часник.
  6. У кожен надріз вкласти сир, помідор і часник. За бажанням, додайте скибочки грибів.

    М'ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
    М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
  7. М’ясо загорнути у фольгу, викласти на деко і помістити в розігріту духовку до 180-200 º і випікати до готовності 60 хвилин.

    М'ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
    М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
  8. Щоб м’ясо зарум’янилося, після закінчення часу готування відкриваємо фольгу і ставимо м’ясо в духовку ще хвилин на 10-15.
  9. Готове м’ясо викласти на блюдо і прикрасити зеленню.
  10. Приємного апетиту! 😉

    М'ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото
    М’ясо «Гармошка» з помідорами та сиром. Покроковий рецепт приготування з фото