Молочно-банановий коктейль – рецепт, корисні властивості

До молочних коктейлів відносяться напої, приготовані на основі будь-яких молочних продуктів (кефір, йогурт, ряжанка, топлене і згущене молоко, вершки, морозиво). Основним секретом молочних коктейлів є те, що їх потрібно пити відразу ж після приготування. Зберігати готові напої не рекомендується навіть у холодильнику, так як фруктові кислоти можуть спровокувати процес окислення і згортання молока. Молоко для молочного коктейлю повинно бути охолодженим, а сироп, або варення в напій додають у невеликій кількості. Для молочного коктейлю краще брати пломбір, він надає напою одночасно м’яку і густу консистенцію. Якщо в коктейль додають свіжі фрукти, або ягоди, то їх попередньо подрібнюють блендером.

Корисні властивості молочного коктейлю:

  • Допомагає при наборі м’язової маси;
  • Корисний під час фізіологічної нестачі білка при вагітності;
  • Замінює калорійну їжу, допомагаючи скинути зайву вагу і насичуючи організм необхідними амінокислотами;
  • Підвищує захисні функції організму;
  • Незамінний при профілактиці злоякісних утворень;
  • Є хорошим помічником при відновленні кісткової тканини;
  • Призначається при деяких захворюваннях серцево-судинної і травної системи.

Рецепт приготування молочно-бананового коктейлю

Інгредієнти:

  • банан – 2 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • морозиво – 250 г;
  • ванільний цукор – 1 п.

Спосіб приготування:

  1. Банани порізати на шматочки та змішати у блендері до п’юреподібної маси.
  2. Додати морозиво та продовжувати збивати ще 1 хв.
  3. Влити молоко та додати цукор, збивати 4-5 хв.
  4. Розлити на порційні стакани, можна присипати зверху тертим шоколадом. Насолоджуйтесь ! 😉
Молочно-банановий коктейль - рецепт, корисні властивості
Молочно-банановий коктейль – рецепт, корисні властивості