Ніжніше сала ви не пробували. І не потрібно довго чекати – їмо практично відразу!

Тепер готую сало тільки так!

Інгредієнти:

  • грудинка
  • стакан солі,
  • півсклянки цукру,
  • 3-4 лаврових листки,
  • перець горошком,
  • гвоздика і трохи насіння гірчиці …
  • часник і спеції


Приготування:

У літр води кладемо все крім грудинки, часнику і спецій, доводимо до кипіння, добре розмішуємо сіль та цукор.

image-1-2

Знімаємо з плити і даємо охолонути … На грудинці робимо 2-3 розрізи до шкурки.

image-2-1

Грудинку кладемо в охолоджений розсіл і залишаємо на 12-24 годин, потім грудинку виймаємо і ставимо ще на добу в холодильник.

image-3-1

Через 2 доби сало готове. Додаємо дрібно різаний часник і будь-які спеції, які вам подобаються, обертаємо в серветку, щоб грудинка віддала залишки розсолу. Нарізаємо і їмо. На гарнір відмінно підійде відварна картопля і 50 грам холодненької )))

image-4