Тепер готую сало тільки так!
Інгредієнти:
- грудинка
- склянка солі,
- півсклянки цукру,
- 3-4 лаврових листки,
- перець горошком,
- гвоздика і трохи насіння гірчиці
- часник і спеції
Приготування:
У літр води кладемо все крім грудинки, часнику і спецій, доводимо до кипіння, добре розмішуємо сіль та цукор.
Знімаємо з плити і даємо охолонути … На грудинці робимо 2-3 розрізи до шкурки.
Грудинку кладемо в охолоджений розсіл і залишаємо на 12-24 годин, потім грудинку виймаємо і ставимо ще на добу в холодильник.
Через 2 доби сало готове. Додаємо дрібно різаний часник і будь-які спеції, які вам подобаються, обертаємо в серветку, щоб грудинка віддала залишки розсолу. Нарізаємо і смакуємо!