Органічні яйця і фермерські кури: в чому перевага?

Яйця – продукт, відомий з давніх часів. Тисячу років тому люди брали в їжу курячі та перепелині яйця. І сьогодні цей поживний продукт складно замінити чимось іншим. Домашні курячі яйця – обов’язковий інгредієнт більшості вишуканих страв в кухнях багатьох країна світу.

А вже сама курочка – це просто смакота! Фермерські «домашні» яйця і кури вигідно відрізняються від тих, якими забиті полиці супермаркетів.

Чим відрізняються фермерські яйця від яєць з птахофабрики?

Важко не помітити різницю між домашніми курячими яйцями і магазинними.

Всім господиням відомо: фермерські (сільські) яйця відрізняються від фабричних оранжевим жовтком. Але мало кому відомо, що цього яскравого кольору, жовток набуває завдяки корму, яким годують курей: чим багатший раціон курей рослинними кормами, тим більш помаранчевий і яскравий колір курячого жовтка.

На птахофабриках, знаючи переваги господарок, стали додавати в корм барвник, що надає жовтку помаранчевий колір. Тільки ось чи багато від таких яєць користі? Навряд чи!

Переваги закупівлі домашніх курячих яєць у фермерських господарств – очевидні:

  • елітні породи курей для виробництва яєць природним способом;
  • натуральні корми: трава, зерно, злакові культури;
  • відсутність барвників, стимуляторів росту та антибіотиків;
  • птах міститься в природних умовах, на свіжому повітрі, а не в клітках.

Чим відрізняються фермерські кури від курей з птахофабрики?

Сьогодні навіть школярі знають, що таке масове виробництво і як курей вирощують на птахофабриках: щоб птахи не хворіли, їх обов’язково щеплять, а в корми додають антибіотики. Для прискорення зростання і збільшення у вазі курей «напихають» гормонами росту, через що в максимально короткі терміни з маленького курчати виростає величезна курка, готова до постачання в магазини міста. Питання лише в тому, наскільки корисна така курочка? А давайте відваримо магазинну курку. Бульйон, який ми отримаємо і курку-то не пахне, в кращому випадку – пахне він нічим і користь від такого бульйону і м’яса – нульовий. Ви вирішили посмажити магазинну курку? Обов’язково прожарте її з обох сторін, щоб уникнути захворювання на сальмонельоз, особливо, якщо ви готуєте її діткам. Імунітет дорослої людини впорається з сальмонелою, а ось дитина може захворіти.

Так, фермерські кури перевищують за вартістю магазинних. А чи варті вони того?

А давайте відваримо еко курку. Забутий аромат домашнього курячого бульйону знову повернеться на кухню. А м’ясо фермерської курочки, в яку не напхані антибіотики, гормони і стабілізатори підтвердить: воно вартує заплаченої за нього суми.

Селянська курочка хороша не тільки в бульйоні, запечена в духовці за бабусиним рецептом наповнить ароматом весь майданчик вашого поверху або весь ваш будинок.

Де купити фермерські кури і домашні яйця?

Компанія FermerGreen пропонує сертифіковану натуральну продукцію від наших українських фермерів. Купити фермерську курку і домашні яйця в Києві – просто: робите замовлення і отримуєте натуральну і смачну продукцію на дім.

Але, не “яйцем єдиним” відома компанія FermerGreen! На віртуальних полицях нашого магазину завжди в наявності розмаїття риби і м’яса, молочної продукції і сири, фрукти, овочі і зелень, вина і напої, горіхи та солодощі, ароматна випічка і хліб. Усі позиції продегустовані і мають сертифікати якості.