Паста з м’ясними кульками в томатному соусі

М’ясні кульки (фрикадельки) в томатному соусі чудово поєднуються із будь-яким гарніром, та все ж, якщо вам захотілось трішки Італії, тоді приготуйте цю страву саме за цим рецептом 😉



Інгредієнти:

  • спагеті
  • фарш м’ясний 500 г
  • цибуля 2 шт.
  • часник 2 зуб.
  • помідори 700 г
  • томатна паста 2 ст.л.
  • олія оливкова
  • 1 яйце
  • розмарин 2 гілочки
  • сир пармезан
  • сухарі 2 ст.л.
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. Цибулю та часник очистити, дрібно нарізати та смажити у каструлі на оливковій олії до прозорості.
  2. Половину цибулі та часнику додати до фаршу, а в ту, що залишилась додати 2 ст.л. томатної пасти та потушити 5 хв.
  3. З помідорів зняти шкірку, обливши їх кип’ятком, нарізати кубиками, та додати їх у суміш цибулі з томатною пастою. Тушити 15хв. на середньому вогні, помішуючи.
  4. До фаршу із цибулею та часником додати 1 яйце, сухарі, розмарин (можна замінити базиліком або тим’яном), сіль та перець за смаком. Ретельно перемішати.
  5. Сформувати невеликі кульки та викласти їх у каструлю з соусом. Накрити кришкою та тушкувати до готовності.
  6. Відварити спагеті у підсоленій воді.
  7. Подавати пасту, збризнувши оливковою олією, потерти сиром пармезан,  полити соусом та викласти м”ясні кульки. Смачного! 😉

cyy