Печінковий паштет: домашній рецепт приготування

Печінковий паштет: домашній рецепт приготування
Печінковий паштет: домашній рецепт приготування

Дуже смачна страва, яку можна намазати на хліб або крекери і подати як доповнення до основної страви або з апетитом з’їсти у вигляді перекусу.



Готується печінковий паштет досить швидко і просто і напевно стане однією з улюблених закусок в твоїй родині.

Інгредієнти:

  • 1 кг курячої печінки;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • мелений коріандр – за смаком,
  • чорний мелений перець – за смаком,
  • сіль – за смаком;
  • масло вершкове – 150 г

Печінковий паштет – приготування:

  1. Щоб у тебе вийшов смачний печінковий паштет, вибирай свіжу, рожеву, не морожену печінку. Промий печінку і видали всі плівки і прожилки.
  2. Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на грубій тертці. Смажити овочі на сковорідці 20 хв.
  3. Додати до овочів печінку, помішуючи, обсмажити пару хвилин, знову накрити кришкою і тушити ще 15 хвилин. В кінці посолити, додати мелений коріандр, перець, перемішати і зняти з вогню.
  4. Подрібни всю масу до стану однорідного паштету блендером або пропусти 2-3 рази через м’ясорубку. Додати 100 г теплого вершкового масла і знову ретельно перемішати.
  5. Розкласти у форми та полити зверху розтопленим маслом (50 г) для збереження довше зовнішнього вигляду. Поставити у холодильник для застигання.
  6. Намаж печінковий паштет на скибочки хліба, тости або крекери, прикрась зеленню і подавай у вигляді закуски. Приємного апетиту ! 😉

Печінковий паштет: домашній рецепт приготування
Печінковий паштет: домашній рецепт приготування