Плавлений сирок: рецепт приготування в домашніх умовах

Плавлений сирок: рецепт приготування в домашніх умовах
Плавлений сирок: рецепт приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • домашній сир — 700 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • сода харчова — 1 ч.л.;
  • сіль — 1,5 ч.л.;
  • яйце куряче — 2 шт.

Можна використовувати добавки:

  • печериці;
  • зелень петрушки або кропу;
  • бекон;
  • мариновані огірки;
  • та інші за смаком 😉 .

Приготування:

  1. У глибоку каструлю викласти сир. За допомогою блендера змішати сир в однорідну масу. Якщо немає блендера, то можна сир протерти через сито.
  2. У чашу з подрібненим сиром додати необхідну кількість харчової соди і солі, вершкове масло кімнатної температури і яйце. За допомогою ложки або блендера добре вимішати масу до однорідного стану.
  3. Каструлю з отриманої сирною масою поставити на вогонь.
  4. Сирну масу варити на слабкому вогні, постійно помішуючи дерев’яною ложкою близько 15 хв. Сирна маса розплавиться і стане тягучою.
  5. Приготований плавлений сир можна вже в такому вигляді розкласти по чистим банкам або контейнерах і дати застигнути. А можна приготувати плавлений сир з добавками, наприклад, з грибами, беконом або корнішонами.

Ось так, всього за декілька хвилин у нас вийшло багаааато смачного, а головне – натурального сиру! Спробуйте приготувати! 😉 

Плавлений сирок: рецепт приготування в домашніх умовах
Плавлений сирок: рецепт приготування в домашніх умовах