Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !

Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !
Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !

Смачний французький відкритий пиріг з ароматною свіжою полуницею і кремом. Спробуй приготувати ! 😉

Для тіста:

  • борошно – 200 г;
  • холодне вершкове масло – 115 г;
  • сіль – 1/4 ч. л.;
  • дрібка цукру;
  • 2 ст.л. холодної води.


 

Як приготувати заварний крем дивись тут.

Для верху:

  • 400 г полуниці;
  • 1 пакетик полуничного желе (за бажанням).

Спосіб приготування:

  1. Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Змішуємо до отримання жирної крихти.
  2. Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
  3. Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин. Поки охолоджується тісто, готуємо заварний крем.
  4. Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розкачуємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо в форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до країв. Надлишки прибираємо.
  5. Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасоля, горох або рис).
  6. Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !
    Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !
  7. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколює дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 10 хвилин.
  8. Знову виймаємо і охолоджуємо.
  9. Полуницю нарізаємо на четвертинки.
  10. У остиглу основу викладаємо остиглий заварний крем і розрівнюємо.
  11. Поверх крему кладемо ягоди і покриваємо їх шаром желе. Цей момент можна пропустити, але з желатином тарт довше збереже зовнішній вигляд.
  12. Даємо тарту постояти в холодильнику пару годин, потім подаємо.
  13. Приємного чаювання! 😉

Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !
Полуничний тарт із заварним кремом. Готуємо !