Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією

Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією
Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією

Мариновані помідори – чудова закуска до будь-яких страв: від м’ясних і рибних до пісних гарнірів.



Щоб мариновані помідори вийшли по-справжньому смачними і ціленькими, слід вибирати щільні, міцні плоди, можна при бажанні взяти черрі.

Добре, якщо помідори мають овальну чи грушкоподібну форми. М’які помідори краще не брати на консервацію, а переробити на томатний сік або пюре.

Мариновані помідори – інгредієнти:

  • 4 кг помідорів,
  • 1 кг цибулі,
  • 2 гол. часнику,
  • пучок зелені (петрушка, кріп),
  • 1 ст. ложка олії на кожну літрову банку,

для маринаду:

  • 3 л води,
  • 250 мл 9%-го оцту,
  • 7 ст. ложок цукру,
  • 3 ст. ложки солі,
  • 1 ст. ложка духмяного перцю горошком,
  • 1 ч. ложка чорного перцю горошком.

Приготування:

  1. Спочатку підготувати банки: їх слід помити і простерилізувати.
  2. Помідори промити, наколоти біля плодоніжки. Зелень ретельно промити. Часник почисти, але зубки залишити цілими. Цибулю порізати товстими кільцями.
  3. На дно кожної банки викласти зубчики часнику. Щільно укласти помідори. Зверху додати цибулю і зелень.
  4. Готуємо маринад. Для цього в киплячу воду насипати цукор, сіль, перець і проварити 3 хвилини. Зняти маринад з вогню і додати туди оцет.
  5. Олію довести до кипіння.
  6. У кожну банку налити гарячу олію, а потім відразу ж маринад.
  7. Накрити кришками банки з помідорами і стерилізувати приблизно 15 хвилин.
  8. Після цього мариновані помідори можна закатувати.
  9. Залишити банки до охолодження, а потім – на зберігання в прохолодне місце.

Смачного! 😉

Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією
Помідори мариновані, рецепт приготування зі стерилізацією