Рецепт шашлика в банці – без мангала і вугілля в домашніх умовах

Рецепт шашлика в домашніх умовах в банці

Хочу вам запропонувати екстремальний спосіб приготування шашлику в домашніх умовах.
Не будемо чекати перших виходів в ліс на природу, а приступимо прямо зараз.



Нам знадобиться 3-х літрова скляна банка і мариноване м’ясо.

Інгредієнти для шашлику:

  • свинина (антрекот) – 1 кг;
  • бекон – 250 г;
  • цибуля ріпчаста – 2-3 шт .;
  • сік половини лимона;
  • вода – 100 мл;
  • сіль;
  • перець;
  • коріандр;
  • приправи для шашлику.

Фото і рецепт приготування шашлика в банці в домашніх умовах

Приготування шашлика в банці:

  1. Промийте м’ясо і поріжте його на невеликі шматочки. Додайте сіль, перець і сік лимона. Поріжте цибулю кільцями і додайте її до м’яса. Інакше кажучи, приготуйте маринад зі своїми улюбленими спеціями, як для звичайного шашлику. Залиште м’ясо маринуватися 30 хвилин.
  2. Акуратно нанизуйте м’ясо на палички для шашлику, чергуючи його з кільцями цибулі. Помістіть шампури в трилітрові банки, в кожну поміститься 4-5 шпаг. Рештою цибулі заповніть дно банки.
  3. Закрийте банки фольгою. Простежте, щоб банки були сухими зовні.
  4. Для приготування шашликів поставте банки в холодну духовку, розігрійте її до 180-200 ° С. Готуватися м’ясо буде 60-80 хвилин. Після виключення духовки залиште банки всередині ще на 5-10 хвилин, щоб перепад температури був не таким різким. Відкривайте духовку поступово, інакше банки лопнуть.

Чудесна страва готова! Хто б міг подумати, що відмінний шашлик можна приготувати навіть без багаття. Яскраве сонечко і весняний вітерець створюють атмосферу, в якій неможливо перебувати без шашлику, особливо у вихідний день! Візьми на замітку цей простий домашній рецепт, він обов’язково тобі знадобиться.