Салат із шпинатом

Салат із шпинатом
Салат із шпинатом

Французи називають шпинат королем овочів і мітлою для шлунка. Дійсно, ці зелені листочки мають масу корисних властивостей і тонкий, ніжний смак, який найкраще розкривається в овочевих салатах.



Варіантів приготування дуже багато: шпинат використовують в легеньких супах, гарнірах, соусах і салатах, а також як приправу до м’яса або риби. Смак у шпинату з’являється в процесі приготування. Зелене листя додають в зелений борщ, салати, омлети, пюре і пироги.

Пропоную Вам легенький салат із шпинатом, помідорами черрі та курячим філе:

Інгредієнти:

  • пучок шпинату (150г)
  • помідори черрі 300г
  • куряча грудинка (філе)- 1-2шт.
  • оливоква олія (70мл)
  • оцет бальзамічний (50мл)

Спосіб приготування:

На плоских порційних тарілках розкласти вимиті і висушені листя молодого шпинату. Вимиті помідори черрі розрізати навпіл. Розкласти помідори поверх шпинату та попередньо відварене куряче філе, порізане на шматочки. Змішати масло і оцет і полити цією заправкою салат з розрахунку 2 ст.л. суміші на одну тарілку. Смачного ! 🙂

  • Анна

    Гарний на вигляд, добрий на смак, дякую Коліжанці 🙂 чекаю на нові рецепти