Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото

Шарлотка – це не тільки по-осінньому смачний і надзвичайно ароматний пиріг, але і відмінний привід посидіти в компанії кращих друзів і насолодитися душевною бесідою. Якщо ти любиш шарлотку, поділися цими рецептами зі своїми знайомими. Шарлотка – кращий десерт осені, який по-справжньому зближує! 😉

Шарлотка з яблуками

Інгредієнти:

  • 4 курячих яйця
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. борошна
  • 1-2 яблука
  • масло (для змазування форми)
  • кружечок лимона, щоб скропити яблука

Приготування:

Розрізані яблучні дольки скропи лимонним соком і перемішай.
Відділи білки від жовтків, окремо збий білки з половиною склянки цукру і окремо – жовтки з цукром, що залишився.
З’єднай білки з жовтками, перемішай і додай борошно. У тебе повинно вийти рідке тісто.
Змасти форму маслом, злегка посип борошном, вилий половину тіста в форму, виклади шматочки яблук і залий тістом.
Випікати в духовці при 180 градусах близько 40 хвилин.

Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото
Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото

Шарлотка з яблуками і сиром

Інгредієнти:

  • 300 г сиру
  • 4 яблука
  • 150 г вершкового масла
  • 1 ст. цукру
  • 3 курячих яйця
  • 3 ст. л. сметани
  • 0,5 ч. л. соди
  • 2-3 ст. борошна

Приготування:

Розімни сир і збий яйця з цукром до густої піни.
Розтопи масло, трохи остуди і обережно долий його в яйця. Додай сир, сметану і соду. Ретельно перемішай.
Муки має бути стільки, щоб тісто по консистенції нагадувало густу сметану. Додай нарізані скибочками яблука і перемішай.
Змасти форму рослинним маслом і вилий в неї тісто. Випікай на середньому вогні близько години. Готовність краще перевіряти не зубочисткою, а за станом країв пирога. Якщо вони золотисто-коричневого кольору і легко відходять від країв форми – десерт готовий!

Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото
Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото

Шарлотка з яблуками і горіхами

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка
  • цукор – 1 склянка
  • яйця – 3 шт.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • яблука – 2 шт.
  • горіхи – 100 г
  • цукрова пудра – для прикраси

Приготування:

Для тіста збити яйця, додати цукор і перемішати до розчинення цукру. Додати просіяне борошно з розпушувачем і добре перемішати. Яблука помити, очистити, порізати на дрібні шматочки.

Горіхи змолоти у велику крихту. Форму для випічки змастити олією і посипати панірувальними сухарями. Духовку розігріти до 180 градусів. Вмішати в тісто яблука і горіхи, вилити у форму і випікати протягом 30-35 хвилин до появи світло-коричневого кольору.

Дати охолонути і посипати цукровою пудрою.

Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото
Шарлотка з яблуками: ТОП-3 кращих рецепти з фото