Шпарагівка (спаржева квасоля) маринована з медом. Рецепт консервації на зиму

Шпарагівка (спаржева квасоля) маринована з медом. Рецепт консервації
Шпарагівка (спаржева квасоля) маринована з медом. Рецепт консервації

Стручкова квасоля – некалорійний і дієтичний продукт. Страви з неї можуть вживати люди, що піклуються про свою фігуру, спортивній формі. Більше того, стручкова квасоля присутня в багатьох дієтах, як продукт, що допомагає боротися з ожирінням.

Шпарагівка маринована з медом



Цей рецепт маринованої спаржевої квасолі особливий тим, що мед надає фасолі пікантного смаку. Квасоля виходить смачна та хрумка. Таку квасолю ви можете використовувати як окрему холодну закуску, або додавати у свої улюблені страви.

Рецепт шпарагівки на зиму:

Спаржеву квасолю помити, обрізати хвостики, відварити 15-20 хв., викласти в банки і залити маринадом.

Маринад на 1 л води:

  • 200 г оцту,
  • 200 г цукру,
  • 200 г олії,
  • 2 ст.л. солі,
  • 2 ст.л. меду,
  • 2 зуб. часнику,
  • лавровий лист.

Стерилізувати 1 л банки – 30 хв., закатати та поставити у прохолодне місце для зберігання на зиму.