Слойки з листкового тіста. Покроковий рецепт з м’ясною начинкою

Слойки з листкового тіста. Покроковий рецепт з м'ясною начинкою
Слойки з листкового тіста. Покроковий рецепт з м'ясною начинкою

Слойки – смачна і швидка випічка, популярна у всьому світі. Для неї Вам знадобиться тільки начинка і листкове тісто. Готуються такі страви швидко, їх може зробити будь-хто, навіть без кулінарного досвіду. Ви можете або купити листкове тісто в магазині, або приготувати його самостійно.

Листкове тісто: рецепт



Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;
  • вершкове масло – 375 г;
  • вода – 250 мл;
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування:

Просійте борошно разом з сіллю. Розтопіть 75 г вершкового масла, інше масло залиште в холодильнику. Акуратно влийте в борошно воду, розтоплене масло і замісіть тісто. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і вимішуйте 1 – 2 хв. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть в холодильник на 40 хв. Холодне масло розбийте качалкою до товщини 1 см. Зробіть на тісті хрестоподібний глибокий надріз і розкрийте його як квітка. Пелюстки тіста розкачайте як можна тонше. У центр тіста покладіть масло і складіть пелюстки конвертиком. Масло має бути повністю закрите тістом. Присипте масу борошном, відбийте качалкою і розкачайте в прямокутник однакової товщини (в одному напрямку). Складіть прямокутник втричі, ще раз відбийте, присипте борошном і ще раз розкачайте в одному напрямку. Складіть тісто в 3 рази і знову прокачайте. Загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на годину. Повторіть операцію 2 рази. Готове тісто можна робити з запасом і заморозити, щоб використовувати для подальшого приготування різноманітної випічки.

Слойки з м’ясним фаршем: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • тісто листкове – 500 г;
  • фарш м’ясний – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • яйце – 1 шт.

Готуємо:

  1. Готове листкове тісто розморожуємо (за потребою).
  2. М’ясо та цибулину пропускаємо через м’ясорубку. Тушимо. Солимо та перчимо за смаком.
  3. Тісто розкачуємо, нарізаємо невеликими квадратами, викладаємо на середину м’ясний фарш, складаємо краї трикутником та защипаємо.
  4. Збиваємо виделкою яйце та змащуємо зверху пиріжки. За бажанням, посипте зверху кунжутом.
  5. Викладаємо на деко, змащене олією, або пергаментний папір.
  6. Ставимо у розігріту духовку до 190º на 20 хв.
  7. Подавати можна як гарячими, так і холодними. Приємного апетиту! 😉
Слойки з листкового тіста. Покроковий рецепт з м'ясною начинкою
Слойки з листкового тіста. Покроковий рецепт з м’ясною начинкою