Сливовий сік з м’якоттю: рецепт і дія соку на організм

Сливовий сік з м’якоттю: рецепт і дія соку на організм
Сливовий сік з м’якоттю: рецепт і дія соку на організм

Сливовий сік – дуже смачний і корисний, без сумнівів. Якщо Ви хочете заготовити на зиму такий сік, то його бажано робити з м’якоттю, інакше втрачається багато цінних речовин, в тому числі каротин і нерозчинний пектин.



Сливовий сік дійсно містить в собі багато вітамінів, а ще він надзвичайно густий і смачний. Для соку зазвичай вибирають сорти слив, які зріють пізно.

Готуємо:

Видаліть кісточки з слив, викладіть в каструлю і нагрівайте на слабкому вогні до повного розм’якшення. Протріть сливи через сито, додайте цукор з розрахунку 50-100 г на 1 кг слив. Доведіть сік до кипіння і розлийте по стерилізованим банкам. Закрийте стерилізованими кришками, дайте остигнути і віднесіть в прохолодне місце.

Сливовий сік: дія на організм

Головне, що може сливовий сік – врегулювати роботу кишечника. Якщо пити сливовий сік натщесерце, тоді відбувається дезінфекція кишечника, тому що сливовий сік дуже хороший знезаражувальний засіб. Його так само можна застосовувати як очищаючий засіб, адже пектин, що міститься в сливовому соці, здатний вивести з організму велику кількість шлаків, у тому числі солі важких металів.

Ця ж властивість пектину не дає зайвому холестерину потрапити в організм – він виводить його з кишечника. Точно так само виводяться солі натрію і надлишки води.

Крім цього, доведена користь сливового соку для серцево-судинної системи, так як калій і кальцій забезпечують гладкість і міцність судин кровоносної системи.

Каротиноїди, що містяться в сливовому соку, є антиоксидантами, тобто вони сприяють росту і розвитку нових, молодих клітин. А значить, вони допомагають усім органам активно оновлюватися, що перешкоджає процесу старіння людини. 

На здоров’я ! 😉

Сливовий сік з м’якоттю: рецепт і дія соку на організм
Сливовий сік з м’якоттю: рецепт і дія соку на організм