Смачні десерти без випічки: ТОП-4 рецепти

1. Домашня панакота

Панакота – це надзвичайно ніжний, повітряний десерт, батьківщиною якого є Італія. Його незмінні інгредієнти – це желатин і вершки. Саме завдяки останнім, даний десерт і отримав свою назву, адже дослівно слово панакота перекладається, як варені вершки.



Як приготувати панакоту в домашніх умовах

Домашня панакота

2. Полуничний мус

Інгредієнти:

  • 300 г полуниці
  • 2 ч. ложки желатину
  • 3 ст. ложки води
  • 200 мл вершків
  • 100 г цукрової пудри

Приготування: Желатин розведіть в холодній воді. Полуницю збийте в блендері. Вершкизбийте з цукровою пудрою. Влийте желатин в полуничне пюре, розмішайте, протріть масу через сито. Додайте збиті вершки. Розлийте мус по формах. Поставте на ніч в холодильник. Смакуйте! 😉

3. Чізкейк (сирник) без випічки

Холодний чізкейк – це різновид сирника, особливо популярний у британській кухні. Власне, британці його і винайшли. Він дуже смачний і асоціюється з літом, напевно якраз через те, що його не потрібно випікати. Крім того, цей чізкейк доволі простий у приготуванні. Рекомендую обов’язково спробувати.

Рецепт

4. Тірамісу

Слово «тірамісу» перекладається з італійської як «вознеси мене». Це один з найбільш популярних і улюблених італійських десертів, який ми звикли замовляти до чашечки ароматного латте в кав’ярнях і в ресторанах. Мало хто самостійно береться за приготування цього найніжнішого десерту, для якого потрібні такі інгредієнти, як маскарпоне (італійський вершковий сир), бісквітне печиво савоярді, а також ароматний еспресо для просочення. Але всі зусилля коштують результату, який, як виявляється, отримати не так вже й складно. Рецепт приготування