Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

Імбир хороший скрізь: і в десертах, і для здоров’я, і для схуднення. Напередодні грудневих морозів корисно взяти на замітку кілька цікавих рецептів з цим пряним ароматним коренем.



З настанням зими джерела вітаміну C знаходять для нас особливу цінність. А корінь імбиру може похвалитися високим вмістом не тільки цього життєво важливого вітаміну, але і вітамінів А і В, а також магнію, цинку, ефірного масла і незамінних амінокислот. Простіше кажучи, цей непоказний пряний корінець допоможе вам захиститися від застуди, поліпшити обмін речовин і вивести токсини з організму. Вчені з університету Джорджії довели, що імбир також відмінно справляється з нудотою і є болезаспокійливим. Перераховуємо найкращі способи смачно і корисно використовувати імбир.

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

1. Імбирний сироп та імбирний ель

Оскільки імбир багатий різними вітамінами, то холодною зимою мати у себе в запасах пляшечку імбирного сиропу просто необхідно. Рецепт цього солодкого дива вкрай простий: в 250 мілілітрів води додати 200 грамів цукру і, поки суміш буде доводитися до кипіння, очистити корінь імбиру (досить 200 грамів) і нарізати його тонкими скибочками. Коли солодка вода закипить, потрібно додати в неї скибочки імбиру і варити на слабкому вогні 20-30 хвилин.

Потім сироп потрібно процідити, охолодити і розлити по стерилізованим баночкам – так він простоїть довгий час, а ви зможете в холодні місяці балувати себе вишуканим солодким сиропом, додаючи його в десерти або коктейлі. А озброївшись теркою і лимонами, можна приготувати домашній натуральний імбирний ель.

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

2. Імбирне морозиво

Будь-який, навіть самий обридлий десерт заграє новими фарбами, якщо урізноманітнити його тертим імбиром. Сама, мабуть, популярна і виграшна комбінація – солодке бананове морозиво із пекучою стружкою імбиру зверху. Імбирна стружка також добре буде поєднуватися з лимонним морозивом, підкреслить і посилить його яскравий смак.

Якщо ви любите дивувати себе і своїх близьких незвичайними і сміливими кулінарними рішеннями, спробуйте цей рецепт: змішати склянку цукру, склянку води, трохи кукурудзяного сиропу і 3-4 чайні ложки тертого імбиру; варити, постійно помішуючи, пару хвилин в каструлі, а потім, охолодивши отриману суміш, додати склянку натурального йогурту, стакан знежирених вершків, 3-4 столові ложки лимонного соку і трохи лимонної цедри.

Тепер потрібно ретельно перемішати, перелити в мороженицю, поставити в морозильник, дати морозиву охолонути – вже через кілька годин можна подавати до столу дієтичне, корисне і смачне частування.

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

3. Маринований імбир

Маринований імбир – низькокалорійна приправа, яка, незважаючи на масу корисних властивостей, через свою гостроту протипоказана людям з шлунково-кишковими захворюваннями.

Для того щоб замаринувати солідну баночку імбиру, знадобиться 200 мілілітрів рисового (замінюється яблучним або винним) оцту, 3 столові ложки цукру, 2 чайні ложки солі, 8-9 столових ложок води і 200 грамів попередньо натертого сіллю свіжого імбиру. Останній потрібно облити водою, висушити, тонко нарізати і потримати в киплячій воді 1-2 хвилини.

Потім потрібно перекинути імбир в друшляк, дати воді стекти і перекласти скибочки імбиру в чисту суху банку, після чого все це залити маринадом, приготованим з ретельно перемішаних оцту, води, солі і цукру, дати баночці охолонути і поставити в холодильник: через кілька днів можна їсти суші з домашнім маринованим імбиром.

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

4. Зацукрований імбир та інші солодощі

Зацукрований імбир – низькокалорійний, корисний і смачний десерт, який дуже легко приготувати. Ці ласощі можна подавати до чаю, а можна і зовсім класти прямо в напій. До речі, якщо ви хочете заготовити зацукровані шматочки на запас, зберігайте їх в герметичній посуді – так вони можуть залишатися смачними ще 4-5 місяців.

Для ласунів, необтяжених підрахунком калорій, приємним сюрпризом стане цей чарівний рецепт печива з імбиром. А скільки існує рецептів імбирних кексів, пряників і пирогів!

Майте на увазі, що імбир в солодких стравах чудово поєднується з корицею, лимоном, апельсином, яблуками, горіхами, медом і навіть м’ятою. Експериментуйте і додайте вашим улюбленим десертам пряної нотки чудодійного кореня.

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

5. Імбир в детокс-напоях

Імбир істотно покращує роботу травної системи, виводить зайву рідину і прискорює обмін речовин: саме тому він входить до складу багатьох напоїв, що очищають організм від токсинів і шлаків.

Поєднуйте пряний корінь з овочами і фруктами, які ви любите найбільше, і насолоджуйтеся вітамінними коктейлями. Найпоширеніший варіант такої імбирної детокс-терапії – звичайна вода з лимоном і натертим на дрібній тертці імбиром. Спробуйте пити найпростіші коктейлі на основі імбиру натщесерце перед їжею, і відчуєте результат вже через тиждень.

Не полінуйтеся змішати пару столових ложок дрібно нарубаного імбиру, пару чайних ложок меду, трохи лимонного соку, засипати все це в термос і залити літром кип’яченої води – зручний і, головне, корисний варіант, щоб взяти з собою і пити протягом всього дня.

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру

6. Імбирний чай

Чай з імбиру допоможе зміцнити імунітет і вбереже вас від простудних захворювань. Найпростіший рецепт імбирного чаю – залити склянкою окропу чайну ложку тертого імбиру, кип’ятити 5-7 хвилин і, знявши з вогню, додати лимон, мед і корицю. Розкішний варіант приготування імбирного чаю, який зігріє вас навіть в самий страшний мороз – чорний чай з імбиром, апельсином і корицею.

Любителі чаю з молоком можуть зварити такий пряний напій: закип’ятити 1 літр води, додати туди тертий імбир, кілька горошин запашного перцю, трохи гвоздики, по щіпці кориці і мускатного горіха, зменшити вогонь і варити пару хвилин. Потім влити 0,5 літра молока, додати 3 столові ложки чорного чаю і варити близько 5 хвилин на малому вогні. Після потрібно зняти чай з вогню, дати йому настоятися 10 хвилин, додати мед за смаком, процідити перед вживанням – і можна насолоджуватися гарячим і корисним напоєм ! 😉

Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру
Смачно і корисно: 6 незвичайних способів застосування кореня імбиру