Смородинове желе: простий рецепт консервації

Желе з чорної смородини
Смородинове желе на зиму

Це найсмачніша страва зі смородиною, яку можна їсти і як самостійний десерт, і використовувати в інших смачних стравах!



Желе із смородини можна додавати в інші кондитерські вироби, суфле, креми, коктейлі, морозиво, фруктові салати, класти в чай, готувати з желе морс.

Можна використовувати смородинове желе як соус до сирного суфле або сиру, натурального домашньому йогурту, каш і сирних запіканок, вареників, млинців і оладок!

Для приготування желе із чорної смородини потрібно:

  • 1 кг ягід смородини
  • 2 кг цукру
  • 6 скл. води

Рецепт приготування:

  1. Закип’ятити воду, опустити в неї підготовлені ягоди і варити з моменту закипання протягом 2 хвилин.
  2. Гарячу ягідну масу протерти через сито з великою сіткою, додати цукор, знову поставити на вогонь і довести до кипіння.
  3. Через 3 хвилини зняти з вогню і розлити у стерилізовані банки і закатати.
    Смачного! 😉