Солоні (квашені) огірки на зиму: покроковий рецепт хрумких огірків від “Все буде смачно”

Інгредієнти (на трилітрову банку):

  • 1,5 кг свіжих огірків засолювальних сортів
  • 2 молодих листків хрону
  • 5 листів вишні
  • 5 листів смородини
  • 1 пучок кропу
  • 2 лаврових листочки
  • 5 кульок запашного перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г солі
  • 3 л води (бутильованої, джерельної або фільтрованої)

Рецепт солених огірків від Алли Ковальчук:

  1. Замочіть огірки у воді мінімум на годину. На дно чистої банки без сколів і тріщин покладіть листя хрону, вишні і смородини, гілочку кропу. Щільно укладіть великі огірки. Вони повинні розташовуватися вертикально.
  2. Зверху покладіть огірки поменше. Потім накрийте їх листочками хрону, вишні і смородини. Додайте часник, перець, лавровий лист, сіль.
  3. Залийте холодною очищеною водою. Закрийте банку капроновою кришкою і гарненько струсніть, щоб сіль розчинилася.
  4. Відправте на три доби у тепле темне місце, злегка прикривши кришкою.
  5. Після чого зберіть піну з банки. Злийте розсіл в окремий посуд, додайте 100 мл води і кип’ятіть близько 5 хвилин. Зніміть піну.
  6. Присипте огірки гірчицею або покладіть її, попередньо загорнувши в чисту білу бавовняну тканину.
  7. Не поспішаючи залийте огірки киплячим розсолом до краю горла банки, загорніть стерилізованою кришкою. Переверніть догори дном і перевірте, щоб з-під кришки не текло і не шипіло.
  8. Укутайте банки старим пальто або ковдрою і залиште остигати.
  9. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.

Читайте також: ТОП – 8 порад, які потрібно знати при солінні огірків