Страви з чорниці: 7 простих рецептів приготування з фото

Страви з чорниці: 7 простих рецептів приготування з фото
Десерти з чорниці

1. Простий чорничний мус

Цей літній десерт готується всього з чотирьох інгредієнтів: ягід, манної крупи, води і цукру. Замість чорниці можна взяти чорну смородину.

Інгредієнти:

  • чорниця 1 стакан
  • вода 1/3 склянки
  • манна крупа 4 ст. л.
  • цукор за смаком

Приготування

  1. Очищені ягоди розім’яти ложкою. Додати воду (1/3 склянки), перемішати і протерти суміш через сито. Отриманий сік поставити в холодильник.
  2. Вичавки залити 3 склянками води, довести до кипіння і варити 5 хвилин. Вимкнути вогонь, дати трохи настоятися і процідити.
  3. Ягідний відвар поставити на вогонь, довести до кипіння і, помішуючи, тонкою цівкою всипати манку. Додати цукор за смаком і варити до загустіння кілька хвилин.
  4. Влити віджатий раніше ягідний сік і збити міксером до густої піни і збільшення обсягу в два рази.
  5. Перелити суміш у креманки і відправити в холодильник на 1-2 години.
Простий чорничний мус. Рецепт приготування
Простий чорничний мус. Рецепт приготування

2. Десерт із сиру маскарпоне з чорницею



Якщо ви не любите надто солодкі десерти, то візьміть менше цукру або замість чорниці додайте ягоди з кислинкою, наприклад, смородину або малину, або суміш з декількох ягід. З таким десертом можна придумати безліч варіацій і кожен раз він буде різним.

Печиво в десерті з крему маскарпоне через кілька годин просочується і стає трохи вологим, але якщо вам подобається вологість печива, як в десерті тірамісу, то можна його просочити соком або ягідним лікером.

Інгредієнти:

  • 250 мл сиру макарпоне
  • 100 г цукру
  • 2 жовтки
  • печиво савоярді (дамський пальчик)
  • чорниця (або інші ягоди)
  • гілочки м’яти для прикраси

Приготування:

  1. Збиваємо жовтки поступово додаючи цукор.
  2. Додаємо маскарпоне до жовтків і збиваємо до однорідного крему.
  3. Печиво ламаємо руками і викладаємо шар в стаканчики і додаємо кілька ягід чорниці (на ваш смак).
  4. Зверху викладаємо крем з маскарпоне і робимо ще один шар печива і ягід.
  5. Новий шар накриваємо кремом і зверху викладаємо ягоди чорниці.
  6. Ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Перед подачею прикрашаємо гілочкою м’яти. Насолоджуйтесь ! 😉
Десерт з сиру маскарпоне та ягодами чорниці
Десерт з сиру маскарпоне та ягодами чорниці

3. Приготування смузі з вівсянкою та чорницями:

Якщо ви бажаєте, щоб чорнично-вівсяний смузі був прохолодним, то ягоди чорниці можна приготувати з вечора і помістити їх в морозильну камеру або замість молока використовувати кубики льоду.

  1. Півсклянки вівсянки залити стаканом натурального йогурту та залишити на ніч.
  2. Перебрати і помити 200 г чорниць.
  3. Ягоди та вівсянку помістити в чашу блендера.
  4. Додати 2 столові ложки меду і склянку молока. Все збити.

Смачного!

Смузі із чорниці
Чорничне смузі

4. Пиріг із чорницею на пухкому бісквітному тісті

Такий пиріг із чорницею готується дуже швидко і просто, а тісто таке легке, що просто тане в роті. Родзинкою такого десерту є ніжна і ароматна чорниця, але при бажанні ти можеш замінити чорницю в цьому пирозі іншою ягодою, наприклад, смородиною, вишнею, малиною, тільки не забудь відкоригувати кількість цукру.

Пиріг із чорницею – інгредієнти:

  • 300 г чорниці,
  • 1 склянка борошна,
  • 3 яйця,
  • 1 ст. ложка вершкового масла,
  • 1 склянка цукру,
  • 10 г ванільного цукру,
  • 1 ст. ложка цукрової пудри.

Пиріг із чорницею – приготування:

  1. Чорницю перебери, промий і обсуши.
  2. Яйця гарненько збий із цукром і ванільним цукром, приблизно 5 хвилин.
  3. Поступово до збитих яєць додавай просіяне борошно і заміси тісто.
  4. Вилий бісквітне тісто в змащену вершковим маслом форму для випічки.
  5. Зверху розподіли чорницю і відправляй у розігріту до 200°С духовку.
  6. Пиріг із чорницею буде готовий за 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою – вона має бути сухою.
  7. Готовий пиріг із чорницею трохи остуди, дістань із форми і прикрась цукровою пудрою.

Швидкий пиріг з чорницею

Пиріг з чорницею

5. Фінський пиріг з чорницею і сиром

Цей популярний фінський пиріг просто готується, а виходить дуже смачним, ароматним. Соковиті ягоди, потопаючі в ніжній заливці, хрустка скоринка з пісочного тіста — відмінне частування до чаю. Необов’язково використовувати виключно чорницю, підійдуть будь-які ягоди або фрукти.

Інгредієнти:

  • Борошно — 150 г;
  • Масло вершкове — 150 г;
  • Цукор — 100 г;
  • Яйце — 1 шт.;
  • Розпушувач — 1 ч. л.

Для начинки:

  • Чорниця — 500 р.

Для заливки:

  • Маса сирна нежирна — 100 г;
  • Натуральний йогурт — 125 мл;
  • Ванільний цукор — 1 пакетик;
  • Яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. В окремій ємності збиваємо розм’якшене масло з цукром, додаємо яйце.
  2. Половину борошна просіваємо, змішуємо з розпушувачем, відправляємо до збитого масла.
  3. Масу добре перемішуємо, поступово вводимо муку. Замішуємо м’яко тісто.
  4. Форму для бісквіта змащуємо маслом. Викладаємо тісто, рівномірно розподіляючи його по дну і бортикам форми.
  5. Приготуємо заливку. Змішуємо сир, йогурт, яйце, цукор і ванілін. Інгредієнти збиваємо до однорідності.
  6. Заливку виливаємо на тісто.
  7. Чорницю промиваємо, обсушуємо, викладаємо у форму.
  8. Запікаємо в духовці (200С) 40 хвилин. Готовий пиріг повністю охолоджуємо, потім нарізаємо на шматочки.
Торт з чорницею та сиром
Пиріг з чорницею та сиром

6. Сирний десерт з чорницею без випічки

Чорнично-сирний торт: рецепт приготування

  1. Сир (500 г) збиваємо зі сметаною (500 г) і цукром (400 г) до однорідної маси.
  2. Чорницю (250 г) подрібнюємо в блендері.
  3. Сирну масу ділимо на дві частини, в одну з них додаємо чорничне пюре.
  4. Желатин (2 ст.л.) замочуємо в невеликій кількості води. Вершки (200 мл) розігріваємо, кладемо в них желатин і розмішуємо до його повного розчинення. Ділимо суміш навпіл і додаємо в обидві частини сирної маси.
  5. Дно форми викладаємо печивом і виливаємо по черзі по кілька ложок кожної частини сирної маси строго посередині кожного чергового шару. Ставимо застигати на ніч в холодильник.
  6. Чорнично-сирний торт готовий!
Сирник з чорницею без випічки
Чорничний чізкейк без випічки

7. Панакота з чорницею

Ми вже ділилися з Вами рецептом панакоти. Ось тут Ви можете переглянути як готувати домашню панакоту, а замість полуниці додати чорницю, чи інші ягоди за смаком ! Смачного 😉

Рецепт домашньої панакоти
Домашня панакота