Стручкова квасоля, тушена в сметані

Стручкова квасоля, тушена в сметані
Стручкова квасоля, тушена в сметані

Стручкова квасоля – не калорійний і дієтичний продукт. Страви з неї можуть вживати люди, що піклуються про свою фігуру, спортивну форму. Більше того, стручкова квасоля присутня в багатьох дієтах, як продукт, що допомагає боротися з ожирінням.

Рецепт стручкової квасолі (шпарагівки), тушеної в сметані:

Інгредієнти:

  • квасоля стручкова – 0,5 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • олія для смаження.

Для соусу:

  • яйце – 2шт.;
  • сметана – 4 ст.л.;
  • часник – 3 зуб.;
  • петрушка – 50 г;
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Шпарагівку відварити у підсоленій воді 10 хв.
  2. На розігрітій сковорідці підсмажити цибулю, порізану півкільцями та додати відварену квасолю, тушкувати 30хв.
  3. Готуємо соус: яйця ретельно збити разом із сметаною, додати подрібнену петрушку, часник, сіль та перець за смаком.
  4. Сметанкову суміш додати до квасолі. Помішуючи, тушкувати ще 5 хв.


Готова квасоля чудово смакує як повноцінна страва, або ж підійде як і гарнір до м’яса. Смачного! 😉

Стручкова квасоля, тушена в сметані
Стручкова квасоля, тушена в сметані