Цей спосіб приготування тушкованої свинини відрізняється швидкістю, а гриби підкреслюють і збагачують смак м’яса. Дуже “зручне” блюдо для сімейної вечері.
Інгредієнти:
- 500-600 г свинини;
- 250 г печериць (або інших грибів);
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 1 морква;
- 200-250 г сметани;
- 1 ч. ложка приправи для м’яса (за бажанням);
- сіль, перець – за смаком;
- рослинна олія для смаження
Спосіб приготування
- Ретельно промиваємо шматок свинини і обсушуємо його. Це може бути окіст, як у нас, а також шия, корейка.
- Нарізаємо м’ясо невеликими шматками.
- Печериці нарізаємо вздовж на 4 частини, шаткуємо цибулю і моркву.
- На середньому вогні обсмажуємо цибулю 4-5 хвилин, ще 5-7 хвилин продовжуємо, додавши моркву.
- Додаємо гриби, обсмажуємо ще 8-10 хвилин.
- На сковороді поруч обсмажуємо на сильному вогні м’ясо (3-4 хвилини).
- Перекладаємо м’ясо до овочів, заправляємо спеціями, заливаємо сметаною.
- Після закипання – тушкуємо ще 10-15 хвилин.
Вчора дружина мені таке зготувала, дуже смачно, дякую