Свинина з грибами в сметанному соусі. Покроковий рецепт

Цей спосіб приготування тушкованої свинини відрізняється швидкістю, а гриби підкреслюють і збагачують смак м’яса. Дуже “зручне” блюдо для сімейної вечері.

Інгредієнти:

  • 500-600 г свинини;
  • 250 г печериць (або інших грибів);
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 200-250 г сметани;
  • 1 ч. ложка приправи для м’яса (за бажанням);
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинна олія для смаження

Спосіб приготування

  1. Ретельно промиваємо шматок свинини і обсушуємо його. Це може бути окіст, як у нас, а також шия, корейка.
  2. Нарізаємо м’ясо невеликими шматками.
  3. Печериці нарізаємо вздовж на 4 частини, шаткуємо цибулю і моркву.
  4. На середньому вогні обсмажуємо цибулю 4-5 хвилин, ще 5-7 хвилин продовжуємо, додавши моркву.
  5. Додаємо гриби, обсмажуємо ще 8-10 хвилин.
  6. На сковороді поруч обсмажуємо на сильному вогні м’ясо (3-4 хвилини).
  7. Перекладаємо м’ясо до овочів, заправляємо спеціями, заливаємо сметаною.
  8. Після закипання – тушкуємо ще 10-15 хвилин.

Подавати можна в якості самостійної страви або з відвареною картоплею, рисом чи овочами-гриль.

Смачного ! 😉

Свинина з грибами в сметанному соусі. Покроковий рецепт
Свинина з грибами в сметанному соусі. Покроковий рецепт

1 коментар до “Свинина з грибами в сметанному соусі. Покроковий рецепт”

Коментарі закриті.