Сирний пиріг з маком. Рецепт приготування

Сирний пиріг з маком. Рецепт приготування
Сирний пиріг з маком. Рецепт приготування

Тим, хто любить експериментувати з сирною випічкою, обов’язково сподобається цей рецепт сирно-макового пирога.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 150 г маргарину;
  • 300 г муки;
  • 3 жовтки;
  • 0,5 ст цукру;
  • 2 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. порошку до печива

 Сир:

  • 0,6 кг сиру;
  • 5 яєць;
  • 200 г цукру;
  • 1 ст. л. манки;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 200 г масла;
  • сік 1 лимона;
  • 1 п. ванільного цукру.


Читайте також: Сирна запіканка без борошна і манки. Готуємо !

Мак:

  • 1,5 ст. маку;
  • 150 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 1 ст. л. масла;
  • 1 ст. л. манки;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • ізюм (за бажанням).

Готуємо:

  1. Порубати маргарин з борошном, розпушувачем і цукром, додати жовтки, сметану, швидко вимісити тісто і поставити на півгодини в холодильник.
  2. Для сирної начинки: яйця збити з цукром, додати вищевказані інгредієнти для сирного шару. Збити все блендером до отримання однорідної маси.
  3. Готуємо мак: до готового, перетертого вже маку додаємо вказані інгредієнти, ретельно перемішуємо.
  4. Розподілити охолоджене тісто по роз’ємній формі (у мене діаметром 26 см), зверху викласти кульками макову масу та залити все сирною масою. Випікати у розігрітій до 160º С духовці 1 год. 15 хв.
  5. Дати охолонути, при бажанні залити шоколадом.
  6. Смачного кавування ! 😉
Сирний пиріг з маком. Рецепт приготування
Сирний пиріг з маком. Рецепт приготування

Читайте також: Сирні пончики – легко і смачно ! Рецепт приготування