Сирник “Кучерявий”. Рецепт приготування

Сирник "Кучерявий". Рецепт приготування
Сирник "Кучерявий". Рецепт приготування

У нас на сайті ви вже знайдете рецепти із домашнього сиру: смачних сирників з родзинками, сирної запіканки без борошна і манки та сирника без випічки. Пропоную ще один, не менш цікавий варіант сирника, який має назву “Кучерявий”.

Необхідні інгредієнти:

Тісто

  • 1 яйце;
  • 100 г масла;
  • 1 п. ванільного цукру;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч.л. порошку для печива;
  • 200-300 г муки;
  • 0,5 ст.л. какао;
  • дрібка солі.

Начинка

  • 1 кг сиру;
  • 2 ст. цукру;
  • цедра 1 лимона;
  • 2 ст.л. крохмалю;
  • 2 ст.л. манки;
  • 3 ст.л. сметани (22%);
  • 2 яйця;
  • 5 крапель ванільного екстракту;
  • форма діаметром 24-26 см.

Рецепт приготування:



Із поданих інгредієнтів замісіть м’яке, еластичне тісто. Розділіть навпіл. В одну частину додайте какао, вимішайте. Біле тісто поставте у холодильник на 15 хв., шоколадне – у морозильну камеру, допоки не замерзне.

Зробіть начинку: сир збийте міксером, додайте яйця, цукор, цедру і сік лимона, крохмаль, манку, сметану, ванільний екстракт та збийте ще раз до однорідної маси.

Охолоджене біле тісто розкачайте, викладіть у форму, проколіть його в декількох місцях, вилийте сирну начинку, зверху натріть на великій тертці замерзле шоколадне тісто. Печіть у розігрітій до 170º духовці 1 годину 20 хвилин.

Поради:

  • Після випікання залиште сирник до повного вистигання, інакше він розвалиться.
  • Кількість цукру і соку лимона можна збільшити або зменшити. Сирну начинку можна робити так, як вам заманеться.
Сирник "Кучерявий". Рецепт приготування
Сирник “Кучерявий”. Рецепт приготування