Топ – 10 овочів сезону !

Капуста. Це поклад вітамінів та мікроелементів.Однак саме в молодій капусті в чотири рази більше кальцію, ніж у звичайній. Вміст вітаміну С також вищий.



6791ks-aryman-f1

Баклажан. Це низько калорійний овоч. Багатий на високий вміст важливих для організму елементів заліза, кальцію, фосфору, магнію. Вчені вважають, що  вживання цього продукту знижує ризик виявлення інсульту.

images1

Кабачок. Вважається дієтичним продуктом. Позитивно впливає на здоров”я шкіри та травлення організму. Калій, кальцій, фосфор, вітаміни групи С і В – усе це в кабачку !

kabacho-300x228

Солодкий червоний перець. У солодкому червоному перці містяться біофлавоноїди, які перешкоджають закупорки артерій, утворення тромбів. Цей овоч підходить ідеально для профілактики захворювань судин і серця.

perez-solodkyj

Помідори. Говорячи про томати не важливо, що у вас на столі: салат,  або сік – все дуже корисно! Найцінніше в томатах – лікопін, на який термічна і інша обробка не впливають. Він зменшує вміст “поганого” холестерину в крові, захищає від інфаркту, інсульту, знижує тиск крові і ризик онкологічних захворювань.

pomidor

Гарбуз. На думку дієтологів, цей корисний овоч входить в топ-10 найбільш корисних продуктів. На жаль, гарбуз не так часто з’являється на нашому столі. І цю тенденцію треба обов’язково “зламати”! Запасайтеся з осені цим надкорисну для травлення овочем – гарбуз прекрасно зберігається в морозилці. Гарбуз – чемпіон за змістом рослинних пігментів, які оберігають сітківку ока від вікових змін.

garbuz

Картопля. В ній аскорбінова кислота, чотирнадцять із двадцяти важливих для нормальної роботи організму амінокислот. Однак, вона калорійна. При варінні картоплі потрібно заливати невеликою кількістю води, так як всі корисності перейдуть у воду.

images (1)

Брокколі. З усіх зелених овочів – це лідер у боротьбі з раком. У її складі міститься рослинна речовина хлорофіл, яке захищає клітини від агресії зовнішнього середовища, сприяє виведенню з організму токсичних речовин, і навіть відновлює пошкоджені мембрани! А також хлорофіл забезпечує більш тривале збереження кисню в клітинах мозку. Кисень працює активніше, а ми не так бурхливо реагуємо на стресові ситуації.

brokoli01

Цибуля. У ній багато біологічно активних речовин, що підвищують імунітет. Вітаміни С і Е захищають серце, та й організм у цілому, від старіння.

images

Стручкова квасоля. Молода стручкова квасоля – важливий компонент дієтичної кухні. Вона містить менше білків, ніж інші сорти квасолі, але багатіша на вітаміни.

e94107bf93fd96c5595fabeecce1bc58