ТОП-5 маринадів для смачного шашлика

ТОП-5 маринадів для смачного шашлика
ТОП-5 маринадів для смачного шашлика

Теплі дні у більшості людей асоціюються з походом на природу, поїздкою на дачу або вечірніми посиденьками в альтанці біля будинку. Всі ці заходи міцно пов’язані з єдиною, широко поширеною і улюбленою стравою – шашликом.



Маринування шашлику чоловіки називають мистецтвом. Найчастіше приготуванням цієї страви займається сильна половина людства. Основою смачного шашлика завжди є вдалий маринад.

Рецепти смачного маринаду для шашлика:

1. Маринад готують з лимона та цибулі.

Три великих цибулини наріжте кільцями, злегка розімніть з грубою сіллю і перемішайте з м’ясом. У склянку вичавіть ½ лимона і долийте водою до верху. Додайте ваші улюблені спеції, добре перемішайте, влийте в м’ясо з цибулею. Залиште маринуватися на 5 – 10 годин.

2. Маринад для курячих стегенець.

Лимонний сік, томатний сік, чи сухе вино – 1 склянка, цибуля ріпчаста – 2 шт., сіль, мелений чорний перець, зелень чебрецю (сушена), зелень часнику – за смаком. Маринувати близько 1 год.

3. Шашлик з пивним маринадом.

Охолоджене не дуже жирне м’ясо-свинину нарізати невеликими шматками одного розміру. Скласти в емальовану каструлю, перекладаючи великою кількістю цибулі, посолити і поперчити за смаком, залити майонезом (приблизно 250 мл на 2 кг м’яса), ретельно перемішати і поставити в холодне місце на 2 години для маринування. За 15 хв до приготування шашликів влити в каструлю 0,5 л світлого пива і все перемішати.
Поки смажаться шашлики, приготуйте соус: цибулю, що залишилася в каструлі обсмажити до готовності, змішати з майонезом та кетчупом. Скласти готові шашлики в каструлю і залишити на 10 хв дійти (шашлики виходять м’якими і соковитими).

4. Маринад для яловичини, дичини на основі червоного вина.

Один стакан сухого червоного вина змішайте з 2 ст. ложками лимонного соку, додайте 1/4 ч. ложки сухої гірчиці і цукор за смаком. Головку ріпчастої цибулі наріжте кільцями, складіть в глибокий посуд, залийте підготовленою сумішшю і додайте ваші улюблені спеції, наприклад гвоздику, лавровий лист і розмарин. Доведіть маринад до кипіння і остудіть. Маринуйте м’ясо 10 – 12 годин.

5. Оригінальний маринад з крохмалем.

Два великих помідора натріть на тертці або подрібніть в блендері. За допомогою марлі відіжміть прозорий сік з томатної маси. Додайте 5 ст. ложок соєвого соусу, 1 ст. ложку меду, 1 ч. ложку крохмалю, 1 ч. ложку меленої паприки, 1 ч. ложку кунжутного масла, сіль і червоний перець за смаком. Дрібно нарубати 50 гр. цибулі порею і 4 зубчики часнику. Додайте овочі до маринаду і ретельно перемішайте. Маринуйте м’ясо 5 – 6 годин.

Якщо ліньки йти на природу і палити вогнище, то може вас зацікавить рецепт як готувати шашлик в банці в домашніх умовах.

ТОП-5 маринадів для смачного шашлика
ТОП-5 маринадів для смачного шашлика

За матеріалами: ogo.ua