ТОП-5 овочевих салатів зі свіжих овочів

Саме легке, корисне і смачне блюдо влітку – це овочевий салат. Літні салати зі свіжих овочів допоможуть не тільки запастися вітамінами, але і позбавитися від ненависних зайвих кілограмів в жарку погоду. Для тих, хто пристрасно бажає схуднути, літо – це найкращий час. Саме в літні дні можна повністю відмовитися від важких страв з м’яса, солодких десертів, від яких дуже хочеться пити, і замінити все це корисними салатами.

1. Салат з огірків, капусти і кукурудзи

Складові:

  • Огірки – 200 г
  • Капуста білокачанна – 100 г
  • Кукурудза консервована – ½ банки (150г)
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Листя салату – 1 пучок
  • Сіль – за смаком

Рецепт приготування:

  1. У глибоку миску-салатник покладіть нарізані овочі і консервовану кукурудзу.
  2. Посоліть салат на свій смак, приправте оливковою олією і гарненько перемішайте. Не перестарайтеся з маслом, салат не повинен в ньому плавати.


2. Салат із свіжих помідорів з базиліком

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 шт.
  • Базилік – 4 гілочки
  • Бальзамічний оцет – кілька крапель
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Помідори і листя базиліка помийте і обсушіть. Помідори наріжте на 8 рівних частин. Викладіть подрібнені томати в салатницю і посипати листям базиліка.
  2. Посоліть, приправте перцем, збризніть оливковою олією і бальзамічним оцтом.
  3. За бажанням, додайте м’який сир Фета, він додасть салату незвичайний і незабутній смак. Можете подавати до столу.

3. Шопський салат з бринзою

Інгредієнти:

  • 8 помідорів;
  • 6 огірків;
  • 2 солодких перця;
  • 1 цибулина;
  • 200 г бринзи;
  • кілька маслин;
  • сіль, перець;
  • оцет;
  • оливкова олія.

Приготування:

  1. Огірки та цибулю нарізати півкільцями, помідори – дольками. Перець очистити і нарізати невеликими шматочками.
  2. Перемішати помідори, огірки, перець та цибулю, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і оцтом, перемішати.
  3. М’яку бринзу розім’яти виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки, тверду – натерти на крупній тертці.
  4. Салат розкласти по тарілках, у кожну тарілку додати зверху бринзу і прикрасити оливкою.

4. Овочевий салат з брокколі

Інгредієнти:

  • Брокколі – 500 г
  • Огірок – 2 шт
  • Помідор- 2 шт
  • Селера – 2 пучка
  • Зелень, сіль – за смаком
  • Йогурт натуральний – 4 ст. л

Рецепт приготування:

Капусту розділити на суцвіття. Огірки та помідори вимити і також нарізати невеликими шматочками. Селеру і зелень порубати. Змішати всі заздалегідь підготовлені інгредієнти, заправити йогуртом, посолити і добре перемішати.

5. Вальдорфський салат

Інгредієнти:

  • 1 яблуко;
  • 1 стебло селери;
  • волоські горіхи за смаком;
  • 100 г сиру з блакитною пліснявою;
  • листя салату;
  • сіль, білий перець;
  • лимонний сік;
  • оливкова олія.

Приготування:

  1. Яблука нарізати невеликими шматочками, селеру – соломкою, сир – кубиками. Волоські горіхи – подрібнити ножем, листя салату – порвати руками.
  2. Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити, заправити оливковою олією і скропити лимонним соком.