ТОП-6 смачних страв з кабачків: рецепти приготування

ТОП-6 смачних страв з кабачків: рецепти приготування

Кабачок – відмінний овоч і для тих, хто сидить на дієті, і для тих, хто любить смачно поїсти. Пропонуємо вам рецепти страв з кабачків, які вам точно сподобаються!

1. Кабачки фаршировані



Головні інгредієнти такого блюда – кабачки і м’ясний фарш. Нічого зайвого в цьому рецепті немає, і разом з тим як смачно! Рецепт приготування фаршированих кабачків

2. Рулетики з кабачків із сиром

  • кабачки – 1-2 шт,
  • некислий сир – 200-250 г,
  • зелень петрушки, кропу – 1 столова ложка,
  • часник – 2 зубчики,
  • сметана – 1 столова ложка,
  • оливкова олія для смаження,
  • сіль,
  • мелений перець.

Як приготувати:

  1. Цукіні вимий, обсуши і наріж уздовж тонкими довгими пластами, за допомогою терки або гострого ножа. Нарізані цукіні розклади на тарілці, трохи посоли і залиш на 15 хвилин. Злий з цукіні рідину і обсуши паперовими рушниками.
  2. Розігрій сковороду-гриль (або звичайну сковороду), змасти цукіні оливковою олією, за допомогою пензлика, і обсмаж з двох сторін до м’якості. Обсмажені цукіні виклади на паперові рушники, щоб вбралися надлишки жиру.
  3. Приготувати начинку. Часник очисти і дрібно порубай. Зелень вимий, обсуши і порубай. Сир або вершковий сир виклади в миску і розімни виделкою. Додай сметану, зелень з часником і перемішай.
  4. Начинку посоли, поперчи за смаком і знову перемішай. На краєчок обсмаженого цукіні виклади приблизно чайну ложку начинки. Зверни рулетиком, щоб начинка виявилася усередині. Готово!

3. Гратен з кабачків і помідорів

Смачна страва з овочів, запечених з соусом песто і ароматним сиром. Рецепт для тих, хто цінує здорову їжу.

Інгредієнти:

  • Кабачки (великі) 2 шт
  • помідори 2 шт
  • соус песто 80 мл
  • сир твердий 200 г
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  2. Змастіть дно і боки скляної форми для запікання олією.
  3. Помідори і кабачки наріжте тонкими кружечками і викладіть у форму в один шар. Зверху змастіть песто, посоліть і поперчіть, посипте тертим сиром.
  4. Запікайте протягом 45 хвилин. Подавайте гарячим.

4. Деруни (оладки) із кабачків

Оладки з кабачків смачно їсти як холодними, так і гарячими. Готуються дуже легко, швидко і можуть стати відмінним перекусом. Спробуй! Рецепт приготування кабачкових оладків

5. Рататуй овочевий

Рататуй – овочева страва французької кухні. Традиційно  готується із кабачків, баклажанів, помідорів, перцю. Це один із варіантів овочевих страв, близьких до рагу, лечо, та все ж відрізняється своїм оригінальним смаком. Рецепт приготування

6. Літній салат з кабачків

Кабачки покращують роботу травної системи, допомагають виводити шлаки і токсини з організму і просто є дуже корисним і дієтичним продуктом.

Складові:

  • Кабачки – 350 г
  • Сир фета – 0,5 склянки
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 / 4 ч. л.
  • Чорний мелений перец – 1 / 4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки нарізати тонкими кружечками. Можна підсмажити з двох сторін до м’якості.
  2. Фету розкришити на невеликі шматочки.
  3. Лимонний сік з’єднати з оливковою олією. Додати сіль і перець. Гарненько перемішати.
  4. Викласти кабачки на велику тарілку рівним шаром, посипати фетою і додати заправку.