ТОП – 8 порад, які потрібно знати при солінні огірків

ТОП - 8 порад, які потрібно знати при солінні огірків
ТОП - 8 порад, які потрібно знати при солінні огірків

Квашені (солені) огірки – це не тільки прекрасне доповнення до святкового столу, але і закуска на всі випадки життя. Які секрети приготування потрібно знати?

  • Вибирайте огірки для соління з чорними пухирцями, а з білими використовуйте в свіжому вигляді. Огірки бажано сортувати по сорту і за величиною.
  • Огірки, зібрані з грядки вранці, найкраще підходять для консервації. Їх можна просто промити гарненько і не потрібно вимочувати.
  • Плоди з тонкою шкіркою і невеликого розміру виходять найбільш смачними.
  • Якщо огірки були зібрані з грядки більше 24 годин тому, тоді їх краще замочити в холодній воді на 3-4 години. Так вони відновлять втрачену вологу і свій обсяг.
  • Укладати в посуд їх потрібно один до одного, щільно, але не можна утрамбовувати, інакше це може вплинути на хрусткий ефект.
  • Температура заливки при консервації огірків не повинна перевищувати 90 градусів, а то потім вони можуть стати м’якими.
  • Щоб зберігся яскравий зелений колір, огірки обдають окропом і відразу опускають у холодну воду.
  • Залежно від рецепта, крім солі в розсіл для огірків додають додаткові компоненти: хрін, часник, кріп, листя чорної смородини, дуба, вишні, чорний перець. Спецій не повинно бути більше 6% від загальної маси.


Якщо ви не полінуйтеся дотриматися всіх цих рекомендацій, то зможете порадувати своїх рідних смачною і хрусткою закускою! 😉

ТОП - 8 порад, які потрібно знати при солінні огірків
ТОП – 8 порад, які потрібно знати при солінні огірків