Торт бісквітний з заварним кремом. Рецепт

Торт бісквітний з заварним кремом. Рецепт
Торт бісквітний з заварним кремом. Рецепт

Ніжний, смачний бісквіт із заварним кремом чудово прикрасить гостинний стіл і подарує максимум насолоди під час частування! 😉

Бісквіт, рецепт приготування:

  • 5 шт. яєць
  • 1 ст. цукру
  • 1,5 ст. борошна
  1. Відділяємо жовтки від білків. Половину цукру розтираємо з жовтками.
  2. Окремо збиваємо білки, додаєм до них другу половину цукру і продовжуєм збивати до утворення піни.
  3. Змішуємо жовтки із білками, додаємо до них просіяну муку і акуратно перемішуємо ложкою, щоб не збилось тісто.
  4. Форму для запікання  натерти маслом, влити тісто  і запікати 40-50 хв. при температурі 150º.


Перші 20-25 хв. духовку не відкривати, щоб бісквіт не осів.

Заварний крем, рецепт:

  • молоко – 400 мл
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 100 гр
  • мука – 40 гр
  • ванільний цукор – 1 п.
  1. заварний крем
    заварний крем

    Молоко довести до кипіння, але не кип’ятити.

  2. Муку, яйця, цукор та ванільний цукор збити до однорідної маси.
  3. До цієї маси влити гаряче молоко і швиденько перемішати, щоб не було грудочок. І ще раз це все поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи, довести до потрібної консистенції.
  4. Якщо ж, все таки утворилися грудочки, перетріть крем через сито.

Розрізати корж бісквіту на три частини. Кожну частину змащуєм заварним кремом. Верх та краї посипати подрібненим печивом (краще всього підійде “До кави”), а також, за бажанням, посипати арахісом. Насолоджуйтесь ! 😉

Торт бісквітний з заварним кремом. Рецепт
Торт бісквітний з заварним кремом. Рецепт