Це тортик – безе з вершками та фруктами. Названий на честь російської балерини Анни Павлової. За переказами, цей десерт створено ще у 1926 році у Веллінгтоні, Нова Зеландія місцевим кухарем. Традиційно торт готують цілим, але для зручності, можна робити його й порційним.
2005 року у Новій Зеландії встановили світовий рекорд. Студенти Східного інституту технологій в Hawke’s Bay приготували торт «Павлова» довжиною 64 м. Для цього знадобилось 5000 яєчних білків, 150 кг цукру та 150 л вершків !
«Павлова» стане для вас смачним та легким десертом після важкого робочого тижня ! 😉
Інгредієнти:
- 4 білки
- 200 г цукру
- 0,5 п. ванільного цукру
- 1 ч. л. оцту
- 0,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- дрібка солі
Крем:
- 240 мл вершків 30%
- 2 ст. л. цукрової пудри (до смаку)
- 0,5 п. ванільного цукру
- Свіжі фрукти та ягоди
Як готувати?
- Розігріти духовку до 130 ° C.
- У міксері збити білки (охолоджені) з дрібкою солі 1-2 хв. Додати поступово цукор, продовжуючи збивати, всипати ванільний цукор, крохмаль та оцет. Збити до стійкої піни.
- На пергаменті намалювати коло (обвести олівцем обідню тарілку). Викласти безе у кільце, розташувати до країв кола, зробивши невеличкі бортики. Випікати у духовці 1-1.5 год. до кремового відтінку та сухості безе.
- Крем: збити міксером охолоджені вершки, поступово додати цукрову пудру та ванільний цукор. Маса має вийти густою.
- На остигле безе викласти крем, прикрасити фруктами.
Смачного! 😉
Автор: Вархоляк Оксана