Торт «Павлова». Історія та рецепт приготування

Це тортик – безе з вершками та фруктами. Названий на честь російської балерини Анни Павлової. За переказами, цей десерт створено ще у 1926 році у Веллінгтоні, Нова Зеландія місцевим кухарем. Традиційно торт готують цілим, але для зручності, можна робити його й порційним.

2005 року у Новій Зеландії встановили світовий рекорд. Студенти Східного інституту технологій в Hawke’s Bay приготували торт «Павлова» довжиною 64 м. Для цього знадобилось 5000 яєчних білків, 150 кг цукру та 150 л вершків !

«Павлова» стане для вас смачним та легким десертом після важкого робочого тижня ! 😉

Інгредієнти:

  • 4 білки
  • 200 г цукру
  • 0,5 п. ванільного цукру
  • 1 ч. л. оцту
  • 0,5 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • дрібка солі

Крем:

  • 240 мл вершків 30%
  • 2 ст. л. цукрової пудри (до смаку)
  • 0,5 п. ванільного цукру
  • Свіжі фрукти та ягоди

Як готувати?

  1. Розігріти духовку до 130 ° C.
  2. У міксері збити білки (охолоджені) з дрібкою солі 1-2 хв. Додати поступово цукор, продовжуючи збивати, всипати ванільний цукор, крохмаль та оцет. Збити до стійкої піни.
  3. На пергаменті намалювати коло (обвести олівцем обідню тарілку). Викласти безе у кільце, розташувати до країв кола, зробивши невеличкі бортики. Випікати у духовці 1-1.5 год. до кремового відтінку та сухості безе.
  4. Торт «Павлова». Історія та рецепт приготування
    Торт «Павлова». Історія та рецепт приготування
  5. Крем: збити міксером охолоджені вершки, поступово додати цукрову пудру та ванільний цукор. Маса має вийти густою.
  6. На остигле безе викласти крем, прикрасити фруктами.

Смачного! 😉

Автор: Вархоляк Оксана

Торт «Павлова». Історія та рецепт приготування
Торт «Павлова». Історія та рецепт приготування