Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

Три незвичайних ідеї для новорічних десертів
Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

На Новий рік завжди хочеться порадувати своїх близьких та рідних чимось смачненьким та святковим. Якщо ви не знаєте, якими десертами прикрасити новорічний стіл, я вам допоможу. Я спеціально знайшла декілька рецептів, з якими хоч і доведеться трішки повозитися, але вони того варті. Отже, наш перший рецепт, це…



Неймовірно смачне і ніжне французьке мигдальне печиво, макаруни. 

Три незвичайних ідеї для новорічних десертів
Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

Тобі знадобиться:
Для тіста:

  • 45 г меленого мигдалю
  • 75 г цукрової пудри
  • 10 г цукру
  • 1 яєчний білок
  • Харчовий барвник будь-якого кольору, який тобі подобається

Для крему:

  • 50 мл молока
  • 80 мл вершків
  • 120 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 2 жовтки
  • 170 г вершкового масла

Приготування макарунів:
1. Яйце нагрій до кімнатної температури, відокрем білок і вбий його в мисочку.
2. Змішай цукрову пудру з мигдальною і два рази просій через дрібне сито.
3. Деко застели пергаментним папером, підготуй мішечок для тіста.
4. Збий білок до середньої густини піни, додай 10 г цукру, продовжуй збивати до стійкої піни, потім додай барвник.
5. Додай цукрово-мигдалеву суміш у три етапи, перемішуй зверху вниз, щоб не пошкодити пухирці.
6. Виклади суміш у кондитерський мішечок і відсаджуй на деко макаруни. Діаметр майбутнього печива повинен бути близько 2-3 см, відстань між кружечками роби 3-4 см.
7. Залиш макаруни на 20 хвилин до утворення скоринки. Перевіряй готовність пальцем: якщо нічого не прилипає, можна переміщати деко в духовку.
8. Духовку розігріти до 140 градусів, випікати близько 10 хвилин. Стеж за процесом, тому що це дуже ніжне печиво. Перевір на готовність дерев’яною зубочисткою: якщо макарун твердий, можна діставати деко з духовки.
9. Постав деко на холодну поверхню і відразу ж переверни всі макаруни догори дном, щоб випарувалася зайва волога. Залишилося приготувати крем.

Приготування крему:
1. Доведи до кипіння молоко з ванільним цукром.
2. Жовтки збий з 20 г цукру і 140 г вершкового масла кімнатної температури.
3. У суміш додай одну ложку молока, розмішай і поступово перелий в каструльку з рештою молока. Постійно помішуючи, доведи масу до загустіння і дай охолонути – це ванільна основа крему.
4. 100 г цукру розтопи до стану карамелі.
5. Доведи до кипіння вершки в окремій ємності і додай їх до гарячої карамелі, потім введи залишки масла і готуй на маленькому вогні до однорідної кремоподібної маси.
6. Коли усі компоненти застигнуть, змішай іх.

Три незвичайних ідеї для новорічних десертів
Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

Тепер намасти макаруни кремом, з’єднай їх попарно і постав в холодильник на годину. Залишилося тільки насолоджуватися!

Наш наступний десерт – панакота – італійський десерт, що нагадує кремовий пудинг із смаком вершків.

Три незвичайних ідеї для новорічних десертів
Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

Тобі знадобиться:

  • молоко – 400 мл
  • желатин – 3 ч. л.
  • цукор – 100 г + 3 ст. л.
  • вершки жирністю 35% – 400 мл
  • розчинна кава – 1 ч. л.
  • рослинна олія для змащування

Приготування:

Крок 1:

Змішати молоко з вершками і 100 г цукру. Поставити на слабкий вогонь і повільно довести до кипіння. Зняти з вогню, додати 2 ч. л. розмоченого желатину, добре перемішати і дати охолонути до кімнатної температури. Невеликі чашки злегка змастити олією. Молочну суміш процідити через сито і розлити по чашках.

Крок 2:

Скип’ятити 250 мл води з 3 ст. л. цукру. Готувати, поки об’єм не зменшиться в 2 рази. Зняти з вогню, додати розчинну каву і залишившийся желатин, добре перемішати.

Три незвичайних ідеї для новорічних десертів
Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

Крок 3:

Змішати суміші, отримані у кроках 1 та 2, прикрасити за бажанням, поставити в холодильник на 2 години. Насолоджуватись! 🙂

Ну і на останок, для прихильниць шоколаду – шоколадні кексики.

Три незвичайних ідеї для новорічних десертів
Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

Тобі знадобиться: 

  • 4 яйця
  • 200 г темного (60% какао) шоколаду
  • 100 г вершкового масла + для змащування
  • 70 г  цукру
  • 50 г борошна + ще для обсипання
  • 50 г мигдальної пудри
  • какао-порошок

Приготування:

Крок 1:

Розтопіть масло. Подрібніть шоколад і розтопіть в каструлі на водяній бані або в мікрохвильовці

Крок 2:

Формочки для мафінів змастіть вершковим маслом і обсипте борошном.

Крок 3:

Змішайте цукор, просіяне борошно, мигдалеву пудру. Вершкове масло і яйця збийте міксером до однорідності, додайте шоколад, потім суху суміш.

Крок 4:

Розкладіть тісто по формах. Випікайте в розігрітій до 180 ° С духовці 10 хв. Перед подачею злегка або повністю остудіть, посипте какао-порошком або прикрасьте шоколадною пастою.

Три незвичайних ідеї для новорічних десертів
Три незвичайних ідеї для новорічних десертів

Сподіваюсь, що вам сподобались ці рецепти, які я знайшла для вас, і вони ще стануть вам у нагоді! 😉