Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото

Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото

І, знову, рецепт від Пані Стефи ! 😉



Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком – це цілком не обов’язкова, але дуже приємна річ. Особливо для мене, бо мені дуже смакують квасно-солодкі соуси до м’яса і сиру.

На 2 кілограми фіолєтової цибулі я взяла:

  • 150 мл оливкової олії (наступного разу буду брати менше)
  • 100 мл меду
  • 100 грам цукру
  • 2 великих квасних твердих яблука
  • 250 мл білого мускатного вина
  • 50 мл бальзамічного оцету
  • чубату чайну ложечку солі
  • чубайту чайну ложечку свіжомеленого чорного перцю
  • 3 чайні ложечки свіжомеленого коріандру
  • суміш прованських трав (краще б свіжі, але…)

Цибулю порізала півкільцями. В високій ринці на гарячій олії прогріла приправки, і на досить великому вогні засмажила цибулю з цукром – не сильно, але щоб зм’якла і почала карамелізуватися. Зменшила вогонь до мінімуму, посолила, накрила покришкою і хв 15 дала попріти. Потім додала порізані шматочками яблука, мед, бальзамік і вино і лишила тушкуватися десь на 2-3 години, час від часу помішуючи, поки максимально випарується волога.

Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото

Цибульковий конфітюр, розфасований гарячим в стерилізовані слоїки, може добре зберігатися в холодній комірчині або холодильнику кілька місяців.

Як я вже казала – дуже смакує з печеним або вареним м’яском, сиром – і гострим і прісним, також дуже добре з паштетом, і все це запиваючи винцем.. 😉

Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото
Цибульковий конфітюр з мускатом і яблучком. Покроковий рецепт з фото